Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1környezetvédelmi17 városi és városkörnyéki általános iskola 583 diákja nevezett a Tatabánya Óvárosi Általános Iskola által 15. alkalommal meghirdetett Környezetvédelmi Vetélkedőre. A környei Környezetvarázslók a legjobbak között is bizonyítottak.

3-4 fős csapatokkal nevezhettek az általános iskolák a már hagyományos környezetvédelmi vetélkedőre, amely előzetes feladatait október és február között oldották meg a diákok. Olyan érdekes kérdésekre keresték a választ, mint például, hogy mit nevezünk veszélyes hulladéknak, hogyan takarékoskodhatunk a vízzel, világítással, fűtéssel, mi a természetvédelem címermadara? A tanulók hazánk Nemzeti Parkjaival kapcsolatos tudásukból és különböző madarak felismeréséből is számot adtak. 2környezetvédelmiA környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolában a 3-4. évfolyamos diákok bizonyultak a leglelkesebbnek, összesen 11 csapat vágott neki ősszel a feladványoknak Hörömpöli Tiborné, Láng Éva, Staudinger Ágota és Demeterné Slezák Éva felkészítésével.

A Természetvédelem Világnapján, március 21-én tartott döntőbe végül a 120 legfelkészültebb, legtájékozottabb és így a legtöbb pontot szerző tanuló juthatott be, köztük a Környéről a 3környezetvédelmiKörnyezetvarázslók, akik az utolsó akadályokat is varázslatosan vették. A minél környezettudatosabb felnőtté válás elősegítését célul tűző megmérettetésen a 3.b osztály tanulói, Turi Natália, Karnuts Ferenc és Nagy Mátyás a kiváló harmadik helyen végzett. Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek, Demeterné Slezák Évának!

 

Megosztás