Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ho-máhr2009 szeptemberében, a társaság 15. születésnapján vette birtokba a Tatabányai Ipari Park Környei területén a nemzetközi fuvarozással foglalkozó családi tulajdonú Ho-Máhr Trans a közel 260 millió forintos ráfordítással épített raktárbázisát és irodáját. A cég a 21. születésnapját is bővítéssel ünnepelte, pénteken gumiszerelő és tároló műhelyt, gépkocsimosót adtak át ünnepélyes keretek között.

A Ho-Máhr Trans 1994-ben alakult, saját családi házukból koordinálta a fuvarok szervezését. 21 évvel ezelőtt a Környei Mezőgazdasági Kombinát partnereként élőállat felvásárlással és szállítással foglalkoztak, s a tisztán családi vállalkozás Magyarország harmadik legnagyobb élőnyúl beszállítójának számított. Az olasz piac összeomlása után a nemzetközi szállítmányozást három és fél tonna alatti kisáru-szállítókkal folytatták. A cég profilja a kis tömegű, de fontos nemzetközi szállítmányok expressz határidővel való eljuttatása a megrendelés szerinti helyszínre.

ho-máhr_02Hat esztendővel ezelőtt Beke László az avatóünnepség és a beruházás emlékére Honosi Mihály ügyvezető részére egy bronz emlékplakettet nyújtott át, melyen a falu templomtornya látható, s a felirat, hogy „az idők viharában is fennmaradt”. Környe első embere akkor azt kívánta, hogy a toronyhoz hasonlóan a vállalkozás is élje túl az idők viharait, s a megalapítás jubileumait hasonló eredményekkel, beruházások megvalósulásával ünnepeljék.

A jókívánsága valóra vált, hiszen a pénteki eseményen, melyet Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke is megtisztelt jelenlétével, egy újabb, 65 millió forint értékű beruházás megvalósulását is ünnepelhették a 21. születésnap mellett.

A logisztikai központ bővítésére 2013-ban kezdődtek el az egyeztetések a tervezővel, a Planbau Kft. ügyvezetőjével, majd projektmenedzseri rendszerben előkészült  a beszerzés, a tervezés, a tenderezés, amit az építkezés követett szintén helyi vállalkozás, a T-Mátrix Kft kivitelezésében. A sajáterős beruházás során egy 155 négyzetméteres épület készült el, benne gépkocsi mosó, gumiszerelő műhely és gumitároló a saját gépjárműveik részére.

A pénteki eseményen az is elhangzott, hogy a társaság gépjárműparkját is folyamatosan frissíti, így a közelmúltban 6 db egyedi gyártású Peugeot Boxert vettek át a Gablini Kft.-től, míg a Pappas Auto Kft.-től tíz, szintén egyedi összeállítású, extra felszereltségű Mercedes Benz Sprinter érkezik a közeljövőben.

ho-máhr_03A hat esztendővel ezelőtt elhangzott jókívánságra visszautalva pénteken Beke László így fogalmazott: a mai esemény is bizonyítja, hogy nemcsak túlélte az elmúlt időszakot, hanem tovább fejlődött és gyarapodott a cég. A siker titka a lelkiismeretes, állandó, magas színvonalon végzett munka, mely megteremti a lehetőségét annak, hogy élni tudjunk a kínálkozó lehetőségeinkkel, a meglévő adottságainkkal. Külön köszönet illeti ezért a cég tulajdonosait, dolgozóit és partnereit. Környe polgármestere azért a térségi ho-máhr_04karitatív munkában való fontos szerepvállalásért is köszönetét fejezte ki, amely során számtalan nehéz sorsú családnak és gyereknek segítettek, segítenek, s végül Környe önkormányzata nevében mondott köszönetet az eltelt 21 év értékeiért, s kívánt a további esztendőkre is hasonlóan szép sikereket, eredményeket.

Megosztás