Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

144 millió forintos uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a BECOM Electronics Hungary Kft. új, 2 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának megépítéséhez, a munkálatok hamarosan megkezdődnek. Az összességében nettó 480 millió forint értékű beruházással a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő társaság további 20 fő számára teremt munkahelyet.

Új, 2 000 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővíti a 2006-ban átadott 1 500 m2 alapterületű csarnokát a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő BECOM Electronics Hungary Kft. A nettó 480 millió forint értékű fejlesztéssel, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a jelenleg 80 főt foglalkoztató társaság további 20 embernek teremt munkahelyet.

A BECOM Electronics Hungary Kft. a már meglévő csarnokához kapcsolódó új épületben 1 000 m2 gyártórészt, 774 m2 alapanyag- és késztermék tárolására alkalmas raktárszekciót, valamint 251 m2 egyéb kiszolgáló helyiséget alakítanak ki, továbbá gondoskodnak a jelenlegi üzem hő- és füstmentesítéséről.

Az osztrák székhelyű BECOM Electronics GmbH tulajdonában lévő társaság – a többi között – digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró alkatrészeket gyárt olyan nagyhírű vállalatok részére, mint például a Panasonic, a Siemens Csoport, a GE-Medical. Mivel az általa gyártott termékek felhasználási területei több iparág piacát lefedik, a cég nincs kiszolgáltatva egy-egy ágazat mélyrepülésének. A társaság értékesítésének nettó árbevétele az elmúlt 3 üzleti év során folyamatosan emelkedett, 2009-ben meghaladta az egymilliárd forintot.

Az új csarnok csütörtöki alapkőletételi ünnepségén Popovics György, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke a cég jövőbe vetett bizalmát üdvözölte, hiszen – mint fogalmazott – aki új gyártócsarnokot épít, fejleszti vállalkozását, az bizalommal fordul a jövő felé, s minden bizonnyal a jelent sem látja, érzékeli olyan sötétnek, mint sokan látják, vagy láttatják. A fejlesztéssel járó munkahelyteremtés kapcsán a társelnök leszögezte: a magyar kormány a jövőben is azokat a beruházásokat fogja támogatni, amelyek a magyar emberek számára biztosítanak kenyérkereseti lehetőséget. Popovics György zárásul azt kívánta, hogy folytatódjon a társaság sikertörténete, s vigye a térség jó hírét szerte Európában, hogy Magyarország ismét Közép-Európa legvonzóbb és legversenyképesebb befektetési helyévé, célpontjává váljon.

Johann Bock, a BECOM Electronics Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezetője magyarul köszöntötte a vendégeket, majd németül folytatva nem titkolta, hogy a világméretű pénzügyi- és gazdasági válság hatásai alól a BECOM sem tudta kivonni magát, ám nemcsak fennmaradt, de mára megerősödve is tekinthet a jövőbe. Ez – emelte ki Johann Bock – annak köszönhető, hogy a társaság jelentős összegeket ruházott be új technológiákba, bővítette kutatási- és fejlesztési részlegét, s még intenzívebbé alakította vásárlói- és partnerkapcsolatait. A tényadatokat ismertetve elmondta: a folyó gazdasági évben BECOM fennállása legjobb forgalmát éri el, s a magyar vállalat számára is rekordév lesz, hiszen a forgalom további 40%-kal, majdnem 7 millió euróra nő. A tulajdonos-ügyvezető az eseményen azt is bejelentette, hogy az üzem fejlesztése folytatódik. Mivel be kívánnak lépni az autógyártó piacra, jövőre tervezik az autógyártási termékekre vonatkozó műszaki szabványok tanúsítványainak megszerzését, hogy a már meglévő csúcstechnológiát még jobban kiépíthessék, s megalapozzák a BECOM Electronics Hungary Kft., mint önálló vállalat piaci helyét.

Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere pohárköszöntőjében szerencsésnek nevezte az ünnepség kora délutáni időpontját, hiszen így minden résztvevő számára látható volt, műszakváltáskor milyen sokan távoznak munkahelyükről, s milyen sokan érkeznek azon cégekhez, melyek területét 15 évvel ezelőtt még szántóföldek foglalták el. A polgármester a „meggyőzés időszakának” nehézségeit is kiemelte, amikor meg kellett nyerni a befektetők bizalmát, hogy a számos európai, magyarországi helyszín közül a tatabányai, a kibővítést követően pedig a Tatabánya-Környe Ipari Parkot válasszák. Schmidt Csaba örömét fejezte ki, hogy a valamikor „meggyőzött” cégek döntéseinek helyességét igazolják a folyamatos bővítések, fejlesztések, mint például a BECOM csarnoképítése. Én bízom benne, hogy a BECOM eléri a maga elé tűzött célokat, s közben újakat tűz ki, mi pedig Tatabánya és Környe, valamint Komárom-Esztergom megye nevében is kijelenthetjük, hogy a vállalkozás fejlesztéséhez szükséges infrastrukturális feltételek megteremtésében elkötelezett partnerek leszünk – fogalmazott a pezsgős koccintás előtt a polgármester.

Az ünnepélyes alapkőletétellel csütörtökön elindított, s várhatóan november közepén lezáruló beruházás megvalósulását követően a cég mintegy 820 millió forint értékű technológiai korszerűsítést hajt végre, mellyel jelentősen növelheti a kibocsátási volument, s amelytől versenypiaci pozíciójának továbberősödését várja. A stratégiai célok között a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel.

A projekt kiemelt jelentőséggel bír, mivel egy olyan térségben valósul meg, s teremt új munkahelyeket, ahol a gazdasági válság különösen éreztette hatását, s okozott elbocsátási hullámokat.

 

 

Megosztás