Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Betlehem csodája: hit, remény, szeretet, hintsd el sugarát a bús világ felett… konduló harangszó szálljon fel az égbe, szívetekben legyen karácsonyi béke… Betlehem csodáját, a hit, remény és szeretet üzenetét varázsolták felnőttek, fiatalok, aprócska gyermekek a környebányai Közösségi Ház aprócska színpadára december 21-én.

A műsor résztvevői Bozóné Kucskár Anikó felkészítésével már hetek óta készültek izgalommal, szeretettel, s bár akadt egy kislány, aki látva az egyre érkezők sokaságát, picit megszeppent, végül csengő hangon ő is varázsolt. Versek, dalok, a betlehemes játék repítette a helyieket, a tagyos-, irtás és szentgyörgypusztai vendégeket képzeletben talán évtizedeket is a múltba: amikor gyermekként várták a csodát, a csengettyűk csilingelését, most pedig azok arcát tükrözte a szemükben a láng, akik már nem lehetnek itt. De a gyerekekre, unokákra pillantva, a pici kezeket fogva előre is tekintettek: nekik, értük csilingelnek… értük szikráznak a csillagszórók, sorakoznak a gyümölcsök, sütemények az asztalokon, rájuk várnak az ajándékok…

A Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottság nevében a környebányai ünnepségen Vadász Éva elnök köszönetet mondott Bozóné Kucskár Anikónak, aki fáradhatatlanul szervezi, fogja össze Környebánya lelkes kulturális csoportját. Műsorral, koszorúzással készülnek a nemzeti ünnepek méltó emlékezésére, részt vesznek a környei ünnepségeken. A csoport tagjai, Badó Szilvia, Bolemányi Magdolna, Fehér László, Feketéné Hastó Elvira, Fehér Fanni, Fekete Dorina, Izing Kincső, Beck Enikő, Fekete Dávid, Pethő Alexandra, Pethő Lili, Pethő Hanna is elismerést vehetett át.

Az ünnepség szervezői ezúton fejezik ki hálás köszönetüket a műsorban szereplő gyerekeknek, felnőtteknek, a sok-sok szeretettel, önzetlenül, a külterületeken szerényebb körülmények között élő és a műsort adó gyermekek részére összeállított ajándékcsomagokért a Környei Sport Egyesület U11-es és U13-as korosztályú labdarúgóinak, és minden névtelenséget kérő támogatónak, akik jóvoltából a szeretet sugara ismét bearanyozta a környebányai közös karácsonyt!

 

Megosztás