Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A hideg idő beálltával ne csupán a téli időjárás örömei jussanak eszünkbe, hanem a hideg idő elleni védekezésre is gondoljunk. A réteges öltözködés, a megfelelő lábbeli, a bőrünk védelme és ápolása, vitamindús ételek fogyasztása megvéd bennünket a hideg idő veszélyeitől. Élnek közöttünk olyan embertársaink, akik különösen nehezen viselik el a téli, hideg évszakot. Az ő érdekükben figyeljünk egymásra, különösen az igen hideg, fagyos napokon.

Téli, fagyos hidegben veszélyhelyzetet jelent a nedves ruházat, földön fekvés, mert kihűlés, fagyás veszélye áll fenn. Gondoljunk arra, hogy nem minden földön fekvő ember hajléktalan vagy ittas, részeg. Egy elesés, vagy rosszullét is életveszélybe sodorhat bárkit, akár néhány méterre a lakásától.

Az utcán, bajban lévő embert próbáljuk megszólítani, kérdezzük meg tőle, hogy van-e szüksége segítségre.

A hideg, havas, fagyos időjárás életveszélyt jelenthet azon emberek számára is, akiknek fedél van a feje fölött, de nem rendelkeznek fűtőanyaggal, vagy egészségi állapotuk, idős koruk miatt képtelenek fűteni.

Látogassuk meg egyedül élő szomszédainkat, rokonainkat, ismerőseinket, vegyük észre, ha nem füstöl a kémény, nincs mozgás a ház körül.

Az egészséget veszélyeztető helyzetben, eszméletlenség esetén, például, ha felmerül a mérgezés lehetősége, eszméletlenség esetén értesítsük a 104-es hívószámon a Mentőszolgálatot.

Télen is figyeljünk magunkra, családtagjainkra és egymásra!

Komárom – Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály

Megosztás