Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

csaló-nőA Tatabányai Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást – előzetes letartóztatása mellett – egy 31 éves sárkeresztúri lakos ellen. A gyanúsított június 9-én 13 óra 30 perc körüli időben egy környei családi házba bejutott, miután az ott lakóknak azt mondta, hogy ő a körzeti orvos új asszisztense.

Az idős házaspárnak több orvosi segédeszközt, izületi betegségek gyógyítására szolgáló készülékeket kínált megvételre. Közölte, ha a gép árának egy részét kifizetik, akkor a fennmaradó összeg állami támogatásként kerül jóváírásra.

A 75 éves néni a tettesnek több tízezer forintot átadott, azonban férje értesítette a rendőröket.

A helyi körzeti megbízott a csalót fél órán belül a településen elfogta és előállította a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy a nő május 30-án is járt Környén, akkor egy 81 éves asszonyt tévesztett meg és több százezer forintot zsákmányolt.

A rendőrök a nőt őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, időközben a bíróság előzetes letartóztatásba helyzete.

A vizsgálók a gyanúsítottal szemben az eljárást befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészségnek a napokban megküldték.

Megosztás