Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

18évnyitóMajdnem 300 diák, köztük 45 első osztályos számára kezdődött meg a tanév a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában pénteken az ünnepélyes megnyitóval. A legkisebbek a legnagyobbaktól vehették át az intézmény címerével díszített nyakkendőt, hiszen számukra is elérkezett a perc, amikortól büszkén viselhetik, hirdetve, hogy ők is „kisfaludysok”.

Mindenféle fontos dolgok jutnak az eszembe, hogy például az iskolában van-e medence? – a többi között erre a kérdésre is választ kap hamarosan az a 45 apróság, akik a pénteki ünnepélyes tanévnyitón még megilletődve álltak az iskola udvarán, s érdeklődve nézegették a nagyokat, a számukra hatalmas épületet, no meg az új nyakkendőjüket. De nemcsak az elsősökre vár számtalan új feladat és változás – derült ki Trézlné Staudinger Csilla intézményvezető tanévnyitó beszédéből.

6évnyitóÍgy a köznevelési törvény alapján a gyerekek az első tanítási napon, tehát hétfőn kapják meg a tankönyveket, pontosabban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ utasítása alapján csak azok, akiknek a szülei augusztus 15-éig befizették az árát, illetve ha azt követően fizették be, akkor tudják igazolni csekkel. Az ingyenes tankönyvek, munkafüzetek az iskola könyvtári állományába kerülnek, amit pecsét és könyvtári szám jelez. Ha ezeket a diák megrongálja, összefirkálja, akkor a szülőnek az év végén ki kell fizetnie.

A szülőket, tanulókat egyaránt és a legjelentősebb mértékben érintő változás, hogy az új jogszabályok alapján a gyerekeknek 16 óráig kell az intézményben tartózkodniuk, ugyanakkor a szülő írásban kérheti, és az igazgató engedélyezheti, hogy a diák a tanórák és a szabadon választott órák után hazamehessen. Az intézményvezető hangsúlyozta: ha a diák úgy hagyja el 16 óra előtt az iskolát, hogy a szülő nem kérte írásban és az igazgató nem engedélyezte, akkor a távolléttel az igazolatlan óráinak számát gyarapítja.

További változás, hogy az intézményfenntartó központ utasítása alapján csak akkor bonthatnak csoportot, ha a csoportonkénti létszám eléri a 14 főt. Így a környei iskolában össze kellett vonni idegen nyelvi csoportokat és a nyolcadik évfolyamon nem tudják megbontani a matematika oktatását. A törvényi létszám-előírások alapján idén egy osztályban folytatják tanulmányaikat a végzősök.

Ami változatlan: a diákok idén sem szűkölködnek majd tananyagban, továbbra is lesznek vizsgák, mérések, szakkörök és sportkörök. Akinek szüksége van rá, az korrepetáláson vehet részt, folytatódik a művészeti tagozat munkája, és a hagyományőrző rendezvények, vidám programok és versenyek sem maradnak el.

 

SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK:

2013. szeptember 2. (hétfő) 17.00: az első osztályos gyerekek szülei részére az osztálytermekben

2013. szeptember 3. (kedd) 17.00: az ötödik évfolyamos gyerekek szülei részére az ebédlőben

 

A művészeti tagozatok pótbeiratkozásáról bővebb információ itt olvasható: http://kornye.hu/potbeiratkozas-a-muveszeti-tagozatokra-2

1évnyitó 2évnyitó 3évnyitó 4évnyitó 5évnyitó 8évnyitó 9évnyitó 10évnyitó 11évnyitó 12évnyitó 13évnyitó 14évnyitó 15évnyitó 16évnyitó 17évnyitó 19évnyitó 20évnyitó

 

Megosztás