Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ismét szegényebbek lettünk. Magunkra hagyott bennünket egy csodás pedagógus, nem tanít, nem nevel tovább. Bánáti Istvánné, Bangó Magdolna 1930-ban született. Édesanyja is pedagógus volt. Anyukám kedvenc tanító nénijeként emlegette Bangó Teri nénit. Az elemi iskolát Környén végezte, majd Budapesten tanult, a Ranolder Intézetben apácák nevelték. Itt szerezte meg tanítói képesítését. Néhány évvel később Környére hívták tanítani. Így testnevelő tanár férjével, Bánáti Istvánnal 1954-től szülőfalujában nevelte, oktatta nagy-nagy türelemmel, szeretettel, hozzáértéssel az apróságokat. Generációk sora nőtt fel keze alatt. Hosszú éveken keresztül a legnehezebb feladattal bízták meg: az iskolába kerülő kicsiket ő vezette be a betűvetés, olvasás, számolás rejtelmeibe.

Mai napig kedves emlékként őrzöm szívemben, hogyan segített a totast (kakast) és a jótát (rókát) helyesen kimondanom (akkoriban még nem a logopédus feladata volt a beszédhiba korrigálása). Emlékszem, mekkora türelemmel mutatta meg a mártogatós toll használatának rejtelmeit.

90 évesen is boldogsággal töltötte el, ha egy-egy volt tanítvány, szülő megállította az utcán, vagy üdvözletét küldte neki.

Drága Magdi néni! Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy ismerhettünk, hogy barátunknak tudhattunk Téged. Nyugodj békében! Emlékedet szeretettel őrizzük.

A sok régi tanítvány nevében: Tremmel József

Bánáti Istvánné, Magdi néni búcsúztatása május 10-én, hétfőn 16 órakor lesz a környei ravatalozónál.

Megosztás