Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3madrigálAdvent III. vasárnapja az öröm vasárnapja, amely elővételezi a Karácsony tiszta örömét és békéjét. Az öröm egyik kinyilatkoztatásának formája a mai ráhangoló koncert, amellyel a tatabányai Madrigál együttes nyújtja át karácsonyi dalokból készített szeretetcsokrát – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte vasárnap a szentmise előtt Popovics Milán egyházközségi képviselő mindazokat, akik ellátogattak a környei katolikus templomba, hogy részesei lehessenek az ünnepváró zenei pillanatoknak. A koncerten Saltzer Géza karnagy vezényletében és Tóka Szabolcs orgonaművész közreműködésével – a többi között – Bach, Manfred Büchler, Berthier művek és vallási énekek csendültek fel a karzaton, valóban az öröm vasárnapjává varázsolva a napot.

4madrigálA ráhangoló során befolyt pénzbeli adományokat az egyházközség a Környei Katolikus Karitász számára ajánlotta fel, így a templomban korábban kihelyezett dobozban összegyűlt támogatásokkal együtt összességében közel 50 ezer forinttal gyarapította azt a keretet, mellyel a szervezet a rászorulókat segíti karácsony előtt.

krumpliebéd_02A vasárnapi szentmisét követő, a Karitász által már negyedik alkalommal megrendezett krumpliebédre készülődve ezúttal is szorgos asszonykezek gondoskodtak arról, hogy az egyszerű főalapanyagból ízletes finomságok kerüljenek a Közösségi és Tájház asztalaira. A 30 kilónyi burgonyát és ugyanennyi hagymát idén is Reichnach György ajánlotta fel, így bőséggel jutott a tányérokra lángos, dödölle, tócsi, tojásos krumpli saláta, tepsiben sült burgonya, valamint a Korona Étterem (Tiba Sándor) hozzájárulásának köszönhetően ízletes szarvas raguleves krumpligombóccal.

krumpliebéd_03A krumpliebéden további 150 ezer forint gyűlt össze, az összeget a Környei Katolikus Karitász még a Szeretet ünnepe előtt szétosztja és eljuttatja a rászorulók, hátrányos helyzetűek részére. A szervezet ezúton fejezi ki köszönetét valamennyi támogató, segítő és adományozó számára, akik hozzájárultak ahhoz, hogy idén is szebbé varázsolhassák a szegényebb sorsúak Karácsonyát.

krumpliebéd_05 krumpliebéd krumpliebéd_04

 

Megosztás