Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Rendkívül aktuális és egyben nagyon fontos témában hívtuk meg a szülőket és a gyerekeket 2022. május 16-án egy beszélgetéssel egybekötött előadásra. Az online világ veszélyei nap mint nap fenyegetik tanulóinkat. Az iskolában erről nagyon gyakran beszélgetünk a gyerekekkel, de fontosnak tartjuk, hogy ebben a témában a szülők is halljanak egy kis segítséget, támpontot egy szakembertől.

Ennek igényét már több szülő jelezte is felénk, az ezzel kapcsolatos problémák már az iskolában is érzékelhetők. Ezért szerveztük meg ezt az előadást a Művelődési Házban.

Dr. Kubinger-Pillmann Judit, a Pannon Egyetem Digitális Módszertani Intézetének egyetemi docense beszélt digitális lábnyomainkról, a túl korán adott okos eszközök súlyos, gyakran visszafordíthatatlan következményeiről. Az élet más területén féltett gyermekeinket az online világ dzsungelébe vakon beengedjük, pedig fontos, hogy szabályokat állítsunk fel, megvédjük őket. Hallottunk a kommentelés, a közösségi oldalak használatának veszélyeiről. Az előadó hangsúlyozta, hogy az internet a minden napi életünk részévé vált, de céltudatosan, érett digitális intelligenciával használandó. Ennek egyik sarkköve a szülői példamutatás: mennyire vagyunk mi felnőttek függőek készülékeinktől vagy céltudatos felhasználók. Az előadó reményét fejezte ki, hogy az analóg világban is biztos helyünk van: beszélgetünk szeretteinkkel, képesek vagyunk kommunikálni egymással, együtt eltölteni szabadidőnket eszközök nélkül.

Nagyon köszönjük a színvonalas, felkészült előadást!

Köszönjük a Művelődési Ház dolgozóinak a megrendezésben nyújtott segítségét!

Maticsné Szabó-Kovács Ágnes

 

Megosztás