Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1948 óta ünneplik világszerte május 8-át a Vöröskereszt Világnapjaként, s így tettek Környén is szerda délután a zsúfolásig megtelt Közösségi és Tájházban. Helyi szervezetünknek méltán van oka ilyenkor az ünneplésre, hiszen a pártoló tagokkal együtt majdnem 400 fős létszámot tudhat maga mögött, amely tekintélyesnek mondható a falu nagyságához mérten.

A megjelenteket elsőként Hartman Mátyásné titkár köszöntötte, majd következtek a Vackor Óvoda 1-es telephelyének középsős gyerkőcei, akik Anyák napi műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, hiszen ennek az ünnepnek a kialakulása is a Vöröskereszt nevéhez köthető.

Később a Német Nemzetiségi Dalkör tagjai ajándékozták meg előadásukkal a résztvevőket, Eisenbart Győzőné elnök pedig megható gondolatokkal köszönte meg a vöröskeresztesek segítő, áldozatos munkáját, melyre napjainkban egyre nagyobb szükség van.

Az életnek értéket csak az a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk – idézte Márai Sándort, akinek sorai a Vöröskereszt valamennyi tagját, véradóját, támogatóját méltatja, hiszen ők saját szabadidejükből lopják el a perceket, hogy szolgálhassák, segíthessék valamilyen formában a mozgalmat és embertársaikat.

Sok éves hagyományaink szerint a mai napon köszöntjük Önöket és Önök által az összes áldozatkész önkéntesünket, minden igaz vöröskeresztes szívvel élő honfitársunkat – zárta ünnepi beszédét az elnök, s szintén hagyományosan a jubiláló véradókat is köszöntötték.

Kissné Ágoston Éva véradó felelős az elismerések átadása előtt szomorkásan jegyezte meg, hogy az egyre szűkösebb anyagi lehetőségek miatt a tízszeres véradók számára sajnos nem tudnak ajándékkal kedveskedni, miközben pontosan tudja, hogy az első 10 alkalom a legnehezebb, s amolyan vízválasztó. Azért viszont örömét fejezte ki, hogy a jubilálók és a visszatérő véradók között sok családot is köszönthet, amely mindenki számára példaértékű lehet. Mint ahogy követendő Fazekasné Csicsák Irma, Drachsler Sándor, Schatz Miklós példája is, akik ez idáig félszáz alkalommal adtak vért.

A szerdai ünnepi eseményen tisztújításra is sor került, s a voksok alapján egyértelműen kiderült, hogy a vezetőség élvezi a tagság bizalmát: az elnöki teendőket továbbra is Eisenbart Győzőné látja el, a titkári feladatokat Hartman Mátyásné. A többi poszton sem történt változás: a gazdasági vezető maradt Olcsváry Gyuláné, a tanárelnök Láng Éva, a véradó felelős Kissné Ágoston Éva, míg a biztonsági felelős Manczal Vilmosné.

 

JUBILÁLÓ VÉRADÓK:

 10x:

Csákiné Brenner Mária

Decsi Zoltánné

Eck Beáta

Horváth Zoltán

Kecskés Jánosné

Kun József és Kun Józsefné

Rácz Roland

Szaló Zoltánné

Tremmel Ádám és Tremmel Ákos

Vizkeleti Anna

 20x:

Czirkos Attila

Oláh László

Somhegyi Csabáné

Sztancsik Zsolt

Tkalcsits Péter

 25x:

Oroszné Simon Mária

Simon József

30x:

Kugler János

 40x:

Kolozsváry József

Tkalcsits Ferenc

 50x:

Drachsler Sándor

Fazekasné Csicsák Irma

Schatz Miklós


Megosztás