Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Továbbra is segítséget kér az állampolgároktól a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a trükkös lopások megakadályozása érdekében. Naponta érkeznek az újabb és újabb sértettek, hogy feljelentést tegyenek. Többségük egyedülálló idős ember, akik szinte tálcán kínálják fel többéves megtakarításukat.

Szerdán 100 ezer forintnyi értéket vitt el két nő és egy férfi Esztergomban. Először a két nő csengetett be a 87 éves férfihoz és feleségéhez. Tollat és papírt kértek, hogy üzenetet hagyhassanak a szomszédnak. A bácsi a konyhába ültette le a két nőt. Pár perc múlva megjelent a felesége, aki addig a belső szobában pihent. Egy férfit kísért ki, aki a két nő után besurrant a házba és egyenesen a szobába ment. A két nő ezt követően szóval tartotta az idős házaspárt, miközben a férfi zavartalanul kutathatott a szobában. 100 ezer forintnak megfelelő értéket pakolt össze, majd megköszönve a segítséget mindhárman távoztak.

Tatán a Vízmű munkatársának adta ki magát egy férfi. Állítása szerint túlfizetése volt a 92 éves néninek, azt adta volna vissza, de végül 60 ezer forinttal és egy bankkártyával távozott.

Kiszolgáltatottá váltak az idős emberek a trükkös tolvajoknak, akik újabb és újabb ürüggyel igyekeznek bejutni a sértettek otthonába, rendszerint sikerrel. A Komárom-Esztergom Megyei rendőr-főkapitányság az állampolgárok figyelmét és segítségét kéri annak érdekében, hogy az idősek ne váljanak áldozattá. Figyeljenek oda a családban, szomszédban élő idős emberekre. Mondják el nekik, hogy semmilyen körülmények között se engedjenek be idegent a lakásba.

A szolgáltatóknál nincs készpénzforgalom. A túlfizetéseket átutalással, a számlákon történő jóváírással egyenlítik ki. A hivatalos ügyben eljáró személyek fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, de a legjobb, ha egy telefonhívással őket is leellenőrzik. A szolgáltatónál, melyre a bebocsátást kérő idegenek hivatkoznak, utána lehet érdeklődni, hogy aznap hol, mikor terveznek óraleolvasást.

A rendőrséget is lehet riasztani a 107-es vagy 112-es segélyhívókon, ha valakiben gyanú merül fel arra vonatkozóan, hogy a hozzá bekopogtató idegennek rossz szándéka van.

Megosztás