Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Így a naptári év végéhez közeledve megérint mindenkit a karácsony varázsa, ez a titkokkal övezett megható nap, amely nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, az életbe vetett hit ünnepe is. A karácsony a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja, az odafigyelésről, a szeretetről szól. Az idei karácsony a világjárvány miatt egy teljesen új helyzet elé állít mindannyiunkat, de legfőképpen az időseket és az egyedülállókat.

Természetes, hogy ilyenkor még jobban vigyázunk egymásra, és bármennyire is nehéz, kerüljük a személyes találkozásokat. Az idei évben nem tudtunk közösen ünnepelni, nem volt lehetőségünk közösen feldíszíteni az idősek klubjában lévő fenyőfát, de még is vannak olyan dolgok, amelyekben nehezen szakítunk a hagyományokkal, többek között ilyen a karácsonyi ajándékozás is.

Az idei évben általunk készített szent családot ajándékoztunk időseiknek, melyet személyesen otthonaikban adtunk át, ezzel is éreztetve, hogy velük vagyunk és gondolunk rájuk, és a szeretetünk nem függ attól, hogy a karácsonyt együtt tudjuk-e ünnepelni, vagy sem.

Karácsony estéjén gyújtsunk gyertyákat, emlékezzünk azokra, akik már nincsenek velünk, és gondoljunk azokra is, akiket szeretünk, de a karácsonyt tőlünk távol ünneplik.

Vigyázzunk családunk és saját egészségünkre, mert ha van egészség, az ember csodákra képes.

Ron Cristian soraival kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket:

“Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni.

Higgy a csodában, mert teli van vele az élet.

De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban… mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda,

a remény, a szeretet és a holnap álmai.”

Halász-Becker Anita

Megosztás