Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

08.29.nyaklancosttb-lead_0Még augusztus 29-én történt, hogy egy fiatalember fényes nappal kitépte Környe főútján egy helybéli asszony nyakából az aranyláncát. A fiú kezén Bartis Gábornak köszönhetően nem sokkal később már kattant is a bilincs. Környe körzeti megbízottját a főkapitányság vezetése példaként állította kollégái elé.

Székesfehérvárról érkezett Környére egy 17 éves fiú augusztus 29-én, bevallása szerint azért, hogy pénzt szerezzen. Először járt községünkben, a környéket sem ismerte. 9 óra körül indult a busza, melynek egyik állomása a falu központja volt. Leszállt és körbe nézett. A zebránál kiszemelt magának egy középkorú asszonyt. Látta, hogy a nyakában méretes aranylánc van. Elmondása szerint ekkor már csak arra gondolt, hogy az arany pénz, könnyű értékesíteni. 08.29.nyaklancosttb4A sértett mellé lépett és egy mozdulattal kikapta nyakából az ékszert. Ezután futni kezdett. A közeli családi házak között akart megbújni, de menekülésére felfigyelt a szabadnapját töltő körzeti megbízottunk. Bartis Gábor r. utána kanyarodott autójával és a temető kapujában megállította. Szolgálatba helyezte magát és igazolványa felmutatását követően a fiútól is kérte a sajátját. A gyanúsítottnál nem voltak okmányok. Igazolványt a körzeti megbízott sem talált nála, mikor átkutatta a ruházatát, a nyaklánc viszont előkerült a nadrágja zsebéből. A fiatal férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás a Tatabányai Rendőrkapitányság.

09.10.jutalmazás-leadA Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése az azonnali szóbeli dicséret mellett a napokban a főkapitányság rendészeti vezetőinek jelenlétében jutalmat adott Bartis Gábor r. főtörzszászlósnak, példaként állítva őt a kollégák elé.

Megosztás