Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hatalmas magyar siker született a daganatos betegségekből felgyógyult gyerekeknek rendezett II. Győztesek Versenyén egy Moszkva melletti üdülőkomplexumban: a lelkes magyar csapat 18 arany, 6 ezüst és 9 bronzéremmel érkezett haza, s ezzel az első lett az éremtáblázaton. A magyarok aranyérmeinek számát a környei nyolc esztendős Lóczi Boglárka is gyarapította.

A Győztesek Versenyét második alkalommal rendezte meg az Ajándékozz életet! orosz alapítvány, amelynek neves támogatója a rákbeteg gyerekek érdekében dolgozó Csulpan Hamatova színésznő.

A 30 gyerekből és kísérőikből álló, 50 fős magyar csapatot, köztük a környei Lóczi Boglárkát az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány juttatta el Moszkvába. Takácsné Stalter Judit, az alapítvány elnöke, és egyben a csoport vezetője az MTI-nek elmondta: jövőre Magyarországon szeretnék megszervezni a játékokat. Beszámolt arról, hogy a gyerekeknek nagy élményt jelentett a repülőút, a gép kapitánya megmutatta nekik a pilótafülkét, és „Hajrá Magyarország!” bíztatással köszönt el tőlük.

A magyar résztvevők a helyszínen is remekül érezték magukat: a versenyprogramok mellett megnézték Moszkvát, kézműves foglalkozás, arcfestés, pólófestés várta őket, és neves művészek énekeltek nekik.

A számos országból, főként Európából érkezett 7-16 éves gyerekek három korcsoportban mérték össze erejüket, és a magyarok fényes sikert arattak. Egyéniben 13 aranyérmet, 5 ezüstérmet és 3 bronzérmet, csapatban pedig 5 aranyérmet, egy ezüstöt és 6 bronzot szereztek.

A környei 8 esztendős Lóczi Boglárka egyéniben, lövészetben nyújtott teljesítményével állhatott a dobogó legmagasabb fokára, így augusztus 25-én ő is ott lehet a Sándor-Palotában, ahol Schmitt Pál köztársasági elnök köszönti a II. Győztesek Versenyén legtöbb érmet szerző magyar csapat tagjait.

Hir6.hu/MTI/kornye.hu

A verseny eseményeiről részletes tájékoztató olvasható itt:

http://dgy.hu/cikk/Gyoztesek_Versenye_Uti_beszamolo

 

Megosztás