Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1kitüntetésVasegerszegen tartotta május 24-én a központi világnapi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt, amely idén megalapításának 132. évfordulóját ünnepli. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet 1881. május 16-án alakult meg Esztergomban Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egylet néven. A világnapi ünnepségen Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke hetvenegy elismerést adott át azon önkéntesek, támogatók, vöröskeresztes munkatársak számára, akik segítik a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét.

Az idei központi ünnepségen Komárom-Esztergom megyéből a környei Hartmann Mátyásné, aki 2003-ban Bronz, 2006-ban Ezüst fokozatú elismerésben részesült, a legmagasabb, 2kitüntetésArany fokozatú kitüntetést vehette át. Hartmann Mátyásné 17 éven keresztül, ez év januárjáig látta el a Vöröskereszt környei alapszervezetének titkári teendőit.

A községi ünnepségen, május 15-én Beke László polgármester így köszöntötte: olyan alapszervezetet adott át, ami a térségben az egyik legjobban működő. Elmondhatjuk, hogy a véradások során is kimagaslóan teljesít, s Irénkén keresztül még a partnerkapcsolatokat is sikerült szorosabbra fűzni. Ha végiggondoljuk az ő több mint másfél évtizedes titkári ténykedését, akkor megállapíthatjuk, hogy örökké az adósai leszünk azért az önzetlen feladatvállalásáért, amit az itt élőkért, valóban mindenkiért végzett, mert a Vöröskereszt egyik alapelve, az egyetemesség, érvényes volt az ő munkájára is.

Megosztás