Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ötödik alkalommal szervezett Antikvárt a környei Művelődési Ház és a Községi Könyvtár szeptemberben, a 11 napos nyitvatartási idő alatt nagyjából ezer könyv cserélt gazdát. A kezdőállomány a Művelődési Ház padlásáról érkezett, de ezúttal is bőven akadtak olyanok, akik nemcsak vittek, hanem hoztak is, így a kínálat folyamatosan frissült.

A visszatérő vendégek tehát azt tapasztalhatták, hogy az asztalokon sorakozó mennyiség szemlátomást nem csökken, ezért is volt érdemes akár naponta böngészni, hiszen bármelyik dobozból előbukkanhatott a keresett kincs. A kutatásban természetesen a szervezők is segítettek, hiszen az eltelt évek tapasztalatai alapján már jól ismerik a „törzsvendégeket”, s hogy ki, melyik szerző műveit kedveli, gyűjti, vagy milyen tematikájú kiadványokat keres. Egy úr kérését azonban a legnagyobb segítőszándék ellenére sem sikerült teljesíteni, ő listát szeretett volna a könyvállományról…

A kínálatból természetesen – mint mindig – mindenki díjtalanul válogathatott, a kihelyezett adományládában összegyűlt forintokkal a szervezők hagyományosan a Vöröskereszt környei szervezetét támogatták. Az adományláda tartalma pedig ismét jólesően jelezte, hogy a kezdeményezés beváltotta a kezdetekkor megfogalmazott célt: a szerényebb körülmények között élőknek is lehetőséget biztosítani, hogy könyvszeretővé váljanak, s hogy megőrizzék, hogy továbbadják könyvszeretetüket… Az adományláda az Antikvár október 13-ai zárásakor rekordösszeget, 74.100 forintot tartalmazott, és ezúttal is megfért egymás mellett a 20, 100, 200 forintos érme, az ötszázasok, ezresek, és a legnagyobb címletű papírpénz.

Folytatás 2022 januárjában, amikor ismét Szabad a Téka!

Megosztás