Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Anconai szerelmesek a környei Művelődési Házban február 16-án, (péntek) 19 órától. Jegyek január 22-étől vásárolhatók (hétköznapokon 10 és 17 óra között) 2 500 Ft-os áron. A KÖRNYE KÁRTYÁVAL rendelkezők 17-étől, 1 500 Ft-ért válthatják meg jegyüket! Telefon: 34/473-091, 30/6462147, e-mail: muvhaz@kornye.hu.

A komáromi Magyarock Dalszínház előadása egy reneszánsz mestereket megszégyenítő vérbő olasz komédia sok-sok zenével. A Goldoni utánérzésű darabot Vajda Katalin írta Valló Péter unszolására, amely szellemes, vidám, zenés összekacsintás a nézővel.
A komédia elröpít egy letűnt világba. Oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi; erős és bátor, ahol télen hideg van, nyáron meleg van, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Olasz életérzés, szerelem és sláger-sláger hátán.

Helyszínünk Ancona városka terecskéje, a hetvenes években… E kedves olasz kisvárosban él-éldegél Don Tomao, az eladósorba került, enyhén beszédhibás gyermekét egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amoroso, könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy magányos panziósnővel és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézótulajjal.

És akkor még nem is beszéltünk az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken….
S mindez megspékelve a 70-es évek legnagyobb olasz slágereivel.
Ki ne ismerné Gianni Morandi, Toto Cutugno és a többi olasz világsztár slágereit: Térden állva jövök hozzád, Felicita, Una lacrima sul viso, L’ ascate mi cantare…. Dallamaik nosztalgiát, jókedvet, derűt ébresztenek.
Ez az a darab, melynek megtekintésekor nem kell gondolkodni a nézőnek csak egyszerűen, oda kell képzelnie magát Ancona főterére, hallgatni a szerelmesek beszédét és dalát. Ilyen egyszerű.
Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás, a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Megosztás