Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Királylányok, katonák, tündérek, bohócok, pillangók mulatós zsivaja szűrődött ki péntek délelőtt a Vackor Óvoda 1-es épületének csoportszobáiból, hiszen elérkezett a kicsik által már annyira várt farsangi mulatság napja. A legnépszerűbb jelmezek mellett akadt rémisztő ninja, morcos tekintetű krokodil, de még olyan rendőr is, aki a bilincsével perdült táncra.

A gyerekek már egész héten erre a napra készültek, így délelőtt előbb verseltek és énekeltek, majd következett a jelmezes felvonulás a három csoportszobában rögtönzött kifutón, amin aztán lehetett illegni-billegni, végül pedig gyerekmulatós muzsikára mutatták meg, milyen az igazi vackoros farsangi bál. Csütörtökön egyébként igazi farsangi fánkot is készítettek, de természetesen az utolsó falatig mind elfogyott, az óvodapedagógusok és szülők szorgoskodásának köszönhetően azonban pénteken is finomabbnál finomabb sütemények kerültek az asztalokra.

Az óvoda 2-es épületében 20-án bújnak maskarába a kicsik, akik a farsangi időszakot hagyományosan hamvazószerdán, ezúttal 22-én zárják, amikor a kiszebáb elégetésével temetik el a telet, s köszöntik a tavaszt.

Megosztás