Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

véradás_03Hatvanhárman érkeztek az idei év utolsó, Környén szervezett véradására hétfő délután, heten első alkalommal, így idén összességében 17 „debütáló” véradót köszönthettek a Vöröskereszt tagjai a Művelődési Házban. A községben ebben az esztendőben is négyszer hívták az „Adj vért, életet menthetsz!” mottóval a segíteni vágyókat, s összességében 249-en vettek részt önkéntes véradáson. Pontosabban ennyi alkalommal adtak vért, hiszen sokan évente többször is vállalják a véradást.

Hétfőn Markót Tamás Lajos, Zajácz Katalin, Magda Patrícia, Blazsek Noémi Gabriella, Csóti Csabáné, Magda Zsuzsanna és Lengyelné Prekob Anita Zita első alkalommal nyújtotta karját, véradás_12s bár akadt, akinél elkélt némi bátorítás, a remények szerint valamennyien visszatérő donorok lesznek. Egyre nő ugyanis a vérigény, amely elsősorban az orvostudomány fejlődésének a következménye: sok korszerű műtét, szervátültetés, a rosszindulatú betegségek (leukémia, daganatok) kezelése csak a korszerű transzfuziológiai lehetőségek birtokában lehetséges.

Újabb környei nevek kerültek tehát hétfőn a Vöröskereszt nyereményjátékos ládikájába, amely már nyár óta valamennyi megyei önkéntes véradóhelyszínen így kéri a segítést: légy mérvadó – légy véradó. A sorsolást november 15-én tartják, a nyerteseket természetesen értesítik.

véradás_06 véradás_04 véradás_05 véradás_07 véradás_09 véradás_10véradás_02 véradás

Megosztás