Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kedves Környeiek! Bár a kormányrendeletben rögzített, március 28-ától április 11-éig érvényes kijárási korlátozás a 65 év felettiek számára lehetővé teszi 9 és 12 óra között a gyógyszertárak, drogériák, élelmiszerüzletek, piacok látogatását a fiatalabb korosztálytól elkülönítetten, mindannyiunk biztonsága érdekében kérem a falu lakóit, hogy aki teheti, TOVÁBBRA IS MARADJON OTTHON! A lakást, házat csak az hagyja el, akinek a munkája megkívánja, vagy, az, aki az indokolt bevásárlást intézi. Kérem, a bevásárlás legyen tudatos, családonként lehetőleg heti 1 alkalommal 1 ember gondoskodjon róla. Telefonon kérdezzük meg az idősebb rokonokat, barátokat, szomszédokat, van-e valamire szükségük, de a megvásárolt dolgok átadásánál is kerüljük a személyes kontaktust!

Ha Ön idős, és segítségre van szüksége, ezen az elektronikus űrlapon keresztül https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap jelezheti az önkormányzat felé. Fontos, hogy az érintetteken kívül akár családtagok, ismerősök, szomszédok is jelezhetik, ha egy idős, 65 év feletti embernek segítségre van szüksége, és természetesen a telefonos bejelentésre is folyamatosan lehetőség van a Polgármesteri Hivatalban a 34/573-101-es telefonszámon hétköznapokon 8 és 16 óra (pénteken 8 és 12 óra) között, hétvégén a 30/768 1624-es telefonszámon.
Az idősek ellátásáról a jelzések alapján az önkormányzat az Idősek Klubjának munkatársaival folyamatosan gondoskodik, az étkezési ellátást kérőknek az ételt házhoz szállítja.

A közétkeztetés is biztosított az igénybe vevők számára az önkormányzat által vásárolt egyszer használatos ételdobozokban.

Tájékoztatom a Tisztelt Környeieket, hogy március 27-étől határozatlan ideig TILOS a Tó körüli közparkokban a szabadidős tevékenység (pld. bográcsozás, piknikezés). Az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos, kerékpáros közlekedés a területen a kormány kijárási korlátozásról szóló rendeletének megfelelően egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható úgy, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

HORGÁSZOK FIGYELMÉBE!

A MOHOSZ OHSZK – a többi között a következő szabályozást léptette életbe a kijárási korlátozások sporthorgászatra vonatkozó alkalmazásáról április 11-éig, illetve visszavonásig:

„A sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges, ha a nem ugyanazon háztartásban élőkre vonatkozó távolságtartási szabályok (másoktól legalább 1,5 m) betartásra kerülnek.

A MOHOSZ OHSZK ajánlása, hogy a 65. év feletti horgásztársak a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ugyanakkor a helyi viszonylatú, vagy saját telken történő sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett gyakorolható.

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászokat, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor tömegközlekedést ne használjanak, személygépkocsiban csak az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt, a vízparton a horgászhelyek tekintetében a nem ugyanazon háztartásban élők az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól, a horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit.

A halőr a kijárási korlátozás rendelkezéseinek megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles, a járványügyi előírások és korlátozások be nem tartása esetén a horgászat beszüntetését kezdeményezheti.”

Kérem: továbbra is vigyázzunk egymásra! Aki teheti, maradjon otthon!

 

Beke László polgármester

 

Megosztás