Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nyolc éve már, hogy dr. Kis József világi lelkipásztori munkatárs kezdeményezésére első alkalommal ültek egy asztalhoz Várgesztes, Vértessomló és Környe római katolikus közösségének tagjai, hogy egyeztessék programjaikat, mind jobban megismerjék egymás hitéleti tevékenységét. Az eseményből mára hagyomány vált, s évente más-más község látja vendégül a híveket.

Vasárnap délután Bedy Sándor plébános és dr. Kis József várta agapéra a meghívottakat a várgesztesi Faluházban, ahol ott volt Menoni Gabriella gesztesi, Hartdégen József somlói és Beke László környei polgármester is. Bedy Sándor köszöntötte a jelenlévőket, aki arról szólt, hogy azért fontosak az ilyen alkalmak, mert rohanó világunkban kell lennie egy kis időnek az elmélyült beszélgetésre, s ez talán segít abban, hogy közelebb hozza egymáshoz a híveket.

A felszólaló településvezetők valamennyien megemlítették a közösség összetartó erejének nélkülözhetetlenségét, mely segít áthidalni a mélyülő gazdasági és társadalmi válság okozta problémákat.

Az agapé kedves, előre nem tervezett mozzanata volt, amikor Beke László, Környe első embere ajándékkal köszönte meg Linczmayer Dezső áldozatos munkáját, aki 1989 óta a település katolikus közösségének világi elnöke. Utódja, Horváth Boldizsár a közeljövőben veszi át a feladatokat.

A házigazdák nevében Menoni Gabriella az elmúlt évek templomfelújítási munkáiról tartott prezentációt, melynek keretében a lelkipásztori körzet tagjai megismerkedhettek az új harang elkészítésével és beemelésével, illetve a komplex tetőfelújítási projekttel.

Megosztás