Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A világjárvány okozta negyedik hullám erősödése miatt a környei képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága úgy határozott, hogy – amennyiben az időjárás és a program megvalósíthatósága lehetővé teszi – a zárt térbe tervezett adventi eseményeket szabadtéren rendezzék meg a szervezők.

Így Advent első vasárnapján délután fél 5-kor kezdődik a közös felkészülés a szeretet ünnepére az óvodatéren. A rendezvényen köszöntőt mond Beke László polgármester, majd Nagy Péter tiszteletes és Visnyei László plébános osztja meg a gondolatait. Mivel az Idősek Karácsonya is elmarad, a kulturális bizottság elismeréseit Advent első vasárnapján adja át Vadász Éva elnök, a Német Nemzetiségi Önkormányzat díjait pedig Tirhold Kármen elnök.

Ezt követően kezdődik a műsor a Kisfaludy Mihály Általános Iskola énekkara, a Környei Szent Cecília ének és zenekar, a Környebányai Dalkör, a Környei Német Nemzetiségi Dalkör, Szakálné Gaál Monika, valamint a Vackor Óvoda Kamarakórusa részvételével.

A téren hagyományosan környei kézművesek, intézmények, karitatív szervezetek kínálják karácsonyi portékáikat, és a Télapó is megérkezik a gyerekekhez, azonban a fokozott járványveszély miatt elmarad a pogácsa, mézes puszedli, tea és forralt bor kínálása. Köszönjük megértésüket!

A rendezvény területére a belépés a 18. életévüket betöltött, védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára kizárólag FFP2-es maszk használatával lehetséges. A gördülékeny beléptetés érdekében kérik a szervezők, hogy az érkezők készítsék elő a védettségi igazolványukat!

Advent második szombatján elmarad a Művelődési Házban a mézeskalács díszítés, a következő héten pedig a Vackor Óvoda és Bölcsőde karácsonyi kézműveskedése, de természetesen nem marad el sem az iskolás, sem pedig az óvodás gyermekek ünnep előtti ráhangolódása, hiszen az intézmények már nagyon készülnek a saját karácsonyi kézműves programjaikra.

A résztvevők biztonsága, egészsége érdekében a már hagyományos krumpliebéd is elmarad, a Környei Katolikus Karitász arra kéri az adományozókat, hogy támogassák az adventi élelmiszergyűjtésüket. A környei rászoruló családok részére felajánlott tartós élelmiszereket november 29-étől (hétfő) december 3-áig (péntek) 15 és 17 óra között várják a Római Katolikus Plébánián. A karitatív szervezet a vírushelyzetre való tekintettel kéri az adományozókat, hogy élelmiszer felajánlásaikat a nyitott folyosón található asztalokon szíveskedjenek elhelyezni. A templomba járó testvérek az adományaikat december 5-éig a szentmisék előtt és után leadhatják a sekrestyében is.

Mivel az intézkedések, korlátozások a járványhelyzetnek megfelelően változhatnak, a környei önkormányzat kéri, hogy mindenki kövesse figyelemmel a honlapon megjelenő információkat.

 Vigyázzunk egymásra!

Megosztás