Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Álljunk meg egy pillanatra a nagy rohanásban, készítsük fel szívünket, lelkünket a szeretet ünnepére verses, zenés, dalos összeállításunkkal – hangzott el az iskola adventi ünnepségén szerda délután, a diákok és felkészítőik pedig produkcióikkal nemcsak a karácsonyvárást és az előkészületeket, de még az illatokat, ízeket és színeket is a terembe varázsolták.

Az adventi műsor során a hangszerek királynőjének tartott zongora muzsikája is felcsendült, a vendégek ízelítőt kaptak az adventi népszokásokból, s azt is megtudhatták, hogy a mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt 1900-as években. Az ötletet a kisfia, Gerhard adta, aki minden nap azt kérdezte tőle még hány nap van karácsonyig? Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 darab, kétszárnyú ablakokat vágott egy kartonra, egy másik papírlapra minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, a napról napra kevesebb meglepetés jelezte neki, hogy nem sokat kell aludnia a Jézuska érkezéséig.

Az adventi műsorban Csóra Miklósné csodaszép csengettyűi ezúttal nem a gyerekek, hanem a tanár nénik előadásában csilingeltek. Saltzer Géza gyönyörű barokk táncok dallamait csalogatta ki fuvolájából, s természetesen a karácsony szeretetteljes, meghitt hangulatát is a terembe idézték a diákok verseikkel, prózáikkal, a művészeti tagozat tánccsoportja pedig táncával: borulj földre téli álom, ölelj át minden gyermeket és mindenütt a világban örüljenek az emberek. Harangok tiszta zengő hangja kísérjen minden éneket, csituljon el szíved haragja, várjuk a legszebb ünnepet…

 

Megosztás