Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

15adventAdvent első vasárnapján, idén december 1-jén, 16 órakor kezdjük a katolikus templomban a közös felkészülést a Szeretet ünnepére. Műsort ad a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola énekkara, a Környei Német Nemzetiségi Dalkör és a Vackor Óvoda Kamarakórusa.

A műsor után gyulladnak fel községünk ünnepi és a Betlehemi jászol fényei, majd a program zárásaként a Vackor Óvoda és Bölcsőde előtti téren mindenkit karácsonyi vásár, a kicsiket forró tea, a felnőtteket forralt bor várja.

Advent első vasárnapján Vlasits Márton ökumenikus templomfotóiból nyílik kiállítás a Művelődési Házban. A Környén élő látássérült fotós kedvenc témái az Árpádkori templomok. Pár esztendeje a misztikus környezet mibenlétét így fogalmazta meg: gyermekkoromban édesapám azt mondta, a templomokban lerakódik a sok ima és fohász, attól válik szent hellyé…

Vlasits Márton művei a Környei Római Katolikus Egyházközség szervezésében december 1-jétől január első hetéig tekinthetők meg munkanapokon a Művelődési Házban.

 

Megosztás