Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

13nőklub-karácsonyMásodik alkalommal tartottak közös karácsonyi ünnepséget a környei Nő Klub tagjai, s második alkalommal ragyogták túl péntek este a tekintetek könnyes csillogásai a csillagszórók szikrázó fényét. Egész évben ezekre a percekre készültek, dolgoztak, kézműveskedtek, hogy a szebbnél-szebb dísz- és ajándéktárgyaikat forintokra, azokat pedig élelmiszerek, gyümölcsök, tisztálkodó szerek formájában önzetlen, szeretetteljes adakozásra váltsák, megszépítsék a nehezebb sorsúak ünnepét.

3nőklub-karácsonyŐrizd szívedben a karácsonyi álmot, próbáld jobbá tenni te is a világot. Légy áldás azoknak, kik veled együtt élnek, légy szeretni tudó, igaz és hű lélek. Őrizd a békét és örömöt magadban, szeretet szóljon kimondott szavadban… – Barta Sándorné előadásában hangzott el Vajay Tiborné verse, majd Németh Lajosné, a klub vezetője köszöntötte az asztalfőn kissé megilletődve, elfogódottan helyet foglaló két asszonyt.

5nőklub-karácsonyAmikor elmentem hozzájuk, könnyes szemmel néztek rám, hiszen ők még nem hallottak rólunk. Hát ez a Nő Klub. Ők dolgoznak azért, hogy minden évben meg tudjunk valakiket ajándékozni – mutatta be a kis közösséget a vendégeknek.

A klub idén a saját maguk készítette alkotásokat értékesítve 70 ezer forint bevételre tett szert. Az összeg egy részéből Várkonyi Andrásné és Vizkeleti Gézáné decemberi étkezéséről gondoskodik az Idősek Otthonában, míg az ünnepségen személyesen is jelenlévő Sinkovics Józsefné és Ágh Katalin egy-egy, élelmiszerekkel, tejtermékekkel, gyümölcsökkel, mosószerekkel és természetesen szaloncukorral degeszre tömött táskát vehetett át.

Nem szégyen a szegénység! Erősek legyetek és szeressétek, segítsétek egymást. Mi is ebből élünk: a szeretetből. Ha szeretjük egymást, minden könnyebb. 10nőklub-karácsonyS ne felejtsétek el ezeket az asszonyokat, akik értetek dolgoztak ebben az évben – ölelte át a megajándékozottakat Marika, majd a csillagszórók fényénél felcsendült Kovács Erzsi híres dala, amely mára a Nő Klub himnuszává vált: adni, sokkal jobb, mint kapni. Adni, csak ez a szép. Érzést, szeretetet adni, s hinni, hogy egy lépés csak az ég. Adni, annak, aki bántott, s kérni ne bántson tovább. Adni, megváltást és álmot, hogy megszépüljön tőlünk a világ…

A környebányai vendégek – Badó Szilvia, Bolemányi Magdolna, Borsodi Istvánné és Bozó Kucskár Anikó – karácsonyi összeállítása előtt Schweininger Ilona, a klubnak otthont adó Művelődési Ház intézményvezetője is köszöntötte a jelenlévőket, a megajándékozottak számára nagyon sok szerető szívet, boldogságot, kitartást és reményt kívánva.

20nőklub-karácsonyAz eltelt hónapok során egy rendkívül összetartó közösséget ismertem meg sok-sok kedves emberrel. Köszönöm az odafigyelést, szeretetet, segítséget, amit kaptam tőletek – fordult a klub tagjai felé, majd így fogalmazott: amit különösen nagyra értékelek, az a segítő szándék és az a cél, amiért egész évben dolgoztok. Mert ezeknek az alkotásoknak van egy nemes célja: hogy segítsetek a faluban éppen nehezebb időszakot élő embereknek, hiszen mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor jól esik egy kis figyelés, egy kis szeretet. Kívánom nektek, hogy őrizzétek meg sokáig ezt a nemes célt és szeressétek egymást!

1nőklub-karácsony 2nőklub-karácsony 4nőklub-karácsony 6nőklub-karácsony 7nőklub-karácsony 8nőklub-karácsony 9nőklub-karácsony 11nőklub-karácsony 13nőklub-karácsony 14nőklub-karácsony 15nőklub-karácsony 16nőklub-karácsony 17nőklub-karácsony 18nőklub-karácsony 19nőklub-karácsony 23nőklub-karácsony 24nőklub-karácsony25nőklub-karácsony

Megosztás