Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nagyjából 150 méter hosszban és 13 méter szélességben kotorta ki az iszapot a Mészáros és Mészáros Kft. munkagépe a napokban a környei tó úgynevezett tófarok részéből. Erre a területre a tó 1998-as kotrásakor már nem került sor, így érthető, hogy az önkormányzat örömmel fogadta a társaság segítségét, hiszen a közel félmillió forint értékű munkálatokat díjtalanul végezték el.

Már a Környei Horgász Egyesület januári közgyűlésén elhangzott, hogy az Által-ér kotrása miatt jelentős mennyiségű uszadék érkezik a tóba, s ezzel kapcsolatban akkor egy bíztató hírt is megosztott a jelenlévőkkel Török Mihály elnök, miután a közgyűlés előtt Beke László polgármesterrel közösen tárgyalásokat folytattak az Által-ér Rehabilitáció projektvezetőjével. A megbeszélésen arról állapodtak meg, hogy a munkálatokat végző társaság a tervek alapján készít iszapcsapdákat is, amelyekben az Által-érbe kerülő szerves és szervetlen anyagok leülepednek, mielőtt a tóhoz érnének, s ez jelentősen csökkenti majd a jövőbeni terhelését, s hogy műszaki segítséget nyújt a tó befolyási szakaszán lévő halrácsok mentén a kotráshoz és medertisztításhoz.

Ezt a felajánlást egészítette ki a tófarokra vonatkozó kotrással a Mészáros és Mészáros Kft., s érkezett az érintett területre a 15 méteres nyéltaggal ellátott markoló, amely a munkálat során nagyjából ezer köbméternyi iszapot távolított el a tóból.

 

Megosztás