Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Benyújtja a környei elkerülő út fejlesztési igényét az innovációs tárca a kormánynak. Ezt Cseresnyés Péter államtitkár válaszolta a parlamenti ülésszak egyik utolsó ülésén Czunyiné dr. Bertalan Juditnak, a térség országgyűlési képviselőjének – jelent meg a 24 Óra július 17-ei számában.

Az írás szerint „Czunyiné dr. Bertalan Judit kérdésében hangsúlyozta: a beruházások, fejlesztések száma az elmúlt esztendőkben megtöbbszöröződött megyénkben. Ám a térség közlekedési hálózata egyre nehezebben szolgálja ki a megerősödött gépjármű-forgalmat. Az Oroszlány, Környe és Tatabánya közötti átmenő forgalom elszenvedői leginkább a környeiek – hangoztatta az országgyűlési képviselő.” „Válaszában Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára jelezte, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a közúthálózat fejlesztésére, ismerik a környei problémát is.”

Mint ismert, március 22-étől április 17-éig több mint hatezren látták el kézjegyükkel azt a petíciót, amely a Környén évtizedek óta tapasztalható, és ezzel a térség életét is sújtó, elviselhetetlen mértékű átmenő forgalomra kívánta felhívni a szaktárca, a politikai élet szereplői, a kormány figyelmét. Az aláírásgyűjtést két környei magánszemély indította el, az íveket április közepén azzal a kéréssel adták át Beke László, Környe polgármestere számára, hogy azokat juttassa el a szaktárcához, másolatban a megye valamennyi országgyűlési képviselőjéhez, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnökének, a Magyar Közút Non Profit Zrt. megyei igazgatójának, s hogy a lakosság is közvetlenül, hitelesen tájékozódhasson a falut elkerülő út megépítésének aktuális helyzetéről, a lehetőségekről.

A petíció átadását követő hetekben Környével együtt kilenc polgármester és tíz, a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő gazdasági társaságot képviselő ügyvezető, igazgató tett támogatói nyilatkozatot a falu tehermentesítése érdekében indított lakossági kezdeményezéshez. Az íveket és támogatói nyilatkozatokat a magánszemély kezdeményezők kérésének megfelelően valamennyi érintett szervezet és döntéshozó számára eljuttatta az önkormányzat, Beke László polgármester és Orlovits Tímea jegyző június 26-án személyesen nyújtotta át az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Tóth Péter helyettes államtitkár és Thoroczkay Zsolt főosztályvezető számára. Az akkori személyes megbeszélésen a tárca képviselőitől elhangzott, hogy átérzik a helyzet súlyát, és indokoltnak tartják a fejlesztést, ezért megkezdik a szükséges egyeztetéseket, ám a nyári szabadságok miatt türelmet kérnek. Ezért is üdvözölte örömmel Beke László polgármester a 24 Órában megjelenteket, hiszen a reményei szerint így már nem szenved további időkéslekedést az évtizedek óta várt, és az államtitkár nyilatkozata alapján a tárca által is támogatott közúthálózati fejlesztés.

 

Megosztás