Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Régi szokás, hogy Karácsonykor az emberek, kicsik és nagyok az otthonainkban, a karácsonyfa körül énekelnek, kántálnak, muzsikálnak. Ezt az élő zenélést idézte fel a zeneirodalom szép dallamaival az énekkar Szarka Katalin felkészítésében az iskola karácsonyi ünnepségén. A Művelődési Házban a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa, az énekkarosok dalai mellett a negyedik évfolyamosok varázsolták a falak közé a szenteste meghitt hangulatát, a szeretet csodateremtő erejét.

A 4. b osztály az első karácsony történetét, a kis Jézus megszületését, a csodát idézték: van egy csoda. A karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez csoda nem színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találjuk. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő jókívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék?… Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni…

A pásztorjáték után Linczmaier Laura 7.a osztályos tanuló kívánt énekével boldog karácsonyt, majd a 4.a osztály meséjében, A didergő királyban is megcsillant a csoda: több mint 2000 esztendeje leszületett a Föld nevű bolygóra egy lélek, s kísérletet tett arra, hogy megtanítson bennünket boldognak lenni. Móra Ferenc meséje a lélek sötét éjszakájáról szólt, amikor a belső didergést nem oldja a hatalom, a pénz, s a világ összes csodájának elpusztítása sem. A csoda azonban, mint minden mesében, megtörtént: mert mi, emberi lények a kapcsolódásokban lehetünk boldogok…

Az iskolások karácsonyi ünnepségén a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága minden esztendőben jutalomban részesíti azokat a diákokat, akik az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a sport, előadó művészet területén, vagy aktív résztvevői a falu közösségi, kulturális eseményeinek. Vadász Éva, a testület elnöke kiváló sportteljesítményéért Budai Levente, Jeszenovics Róbert, Sternhardt Réka, a Bolyai Anyanyelvi Csapatbajnokság körzeti fordulójában nyújtott kiváló teljesítményéért Bencze Csaba, Szabó Botond, Szommer Péter, Varga Péter, felkészítésükért Demeterné Slezák Éva részére nyújtott át oklevelet és ajándékutalványt. Elismerésben részesült a Bolyai Magyar Csapatverseny körzeti fordulóján elért első helyezésért Kakuk Róza, Dóczi Dániel, Matics Bálint, Soós Ádám, a csapat felkészítéséért Kubicza Mihályné, az Aradi Hősök emlékére rendezett ünnepségeken való szerepléséért Pethő Alexandra, Pethő Lili, Pokorni Veronika, Versegi Magdolna, a műsor összeállításáért Takács Karolina.

Tudom, már mindannyian nagyon várjátok a Szentestét, gondolatban számoljátok, hányat kell még aludni, s elképzelitek az ajándékok bontogatását. A karácsonyban azonban az a legcsodálatosabb, hogy együtt lehetünk azokkal, akiket a világon a legjobban szeretünk: anyuval, apuval, a testvérrel, barátokkal… – szólt az ünnepség zárásaként a diákokhoz Trézlné Staudinger Csilla mb. igazgató, aki így kívánt valamennyi jelenlévő számára áldott ünnepeket: karácsonyi szeretet, csend és béke legyen az ünnepvárásban, a fellobbanó gyertyalángban, a sülő kalács illatában, a csengő harangok hangjában, az egymásra mosolygásban, a szemek tükrözte ragyogásban, a hit csillagában, a világban! Legyen szeretet, csend és béke a lelkek találkozásában.

 

Megosztás