Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Október 1-je az Idősek Világnapja. Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Szép, és egyre gazdagodó, több tíz éves hagyomány, hogy községünkben minden esztendőben számon tartjuk az Idősek napját, és kisebb-nagyobb ajándékkal, virággal, versekkel, dalokkal kedveskedünk nekik. Sajnos az idei évben a vírushelyzetre való tekintettel ez elmaradt, a falu legidősebb lakóiak köszöntése azonban nem. Október 1-jén Andor Ildikó, a Vöröskereszt Környei Alapszervezetének titkára és Eisenbart Győzőné elnök köszöntötte a legidősebbeket: Eck Józsefné, született Böhm Terézt, aki 94 éves, a 100 esztendős Gyarmati Istvánt, valamint a legrégebben házasságot kötött házaspárt, Nagy Istvánné, született Eck Terézt, és Nagy Istvánt, akik 1952. április 13-án, 68 éve kötöttek házasságot.

Szeretettel gondolunk községünk időseire, a „szépkorúakra”. Mi mindannyian köszönettel tartozunk azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgos munkájukkal, a nehéz időkben áldozattal megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és nyomukba léphessünk.

Köszönjük mindazokat az értékeket, amelyeket Önök megőriztek, és amivel minket gazdagítanak. Feladatunk lehetővé tenni az idősek, a szépkorúak számára az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani nekik a pihenés éveiben. Vigyázni kell rájuk, segíteni őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek. Érezzék, hogy nem hagyjuk magukra őket, hogy fontos részei életünknek.

Szüleink és nagyszüleink mosolya és gondolkodása rengeteg erőt sugároz felénk. A kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, amire tanítanak, nevelnek bennünket. Szeretettel gondolunk rájuk, s nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján, hisz szeretetükkel, bölcsességükkel ők is mindig rendelkezésünkre állnak.

Kedves Idősek, kedves Szépkorúak! Egy ismeretlen szerző gondolataival, tiszta szívből kívánunk Önöknek hosszú, békés, nyugodt öregkort, erőt, egészséget, még sok örömöt, boldogságot életük alkonyán.

“Hideg szél borzolja hajunkat,

az őszi nap sugara fáradtan pislog csak.

Elmúlt a nyár, itt van az ősz.

Köszöntünk most minden időset, ki élhet.

Adjon nekik az Úr nagyon szép öregkort, hozzá jó egészséget.

Mondják el, hogy mily sokat dolgoztak,

drága gyermekükért mennyit fáradoztak.

De mondani sem kell, mert dolgos két kezük

elárulja azt, hogy nem ültek tétlenül.

Legyenek boldogok, s élvezzék az életet,

a jó Isten adjon még számtalan sok évet.

Szemükben a könnycsepp örömet jelentsen,

S a szeretet lángja töltse be szívüket.”

 

Eisenbart Győzőné, a Magyar Vöröskereszt Környei Alapszervezetének elnöke

Megosztás