Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A hidegfront és a hatására előforduló viharos szélrohamok megváltoztathatják az útviszonyokat. Az álló- és folyóvizeken tartózkodóktól is fokozott figyelmet kér a rendőrség.

Hétfőn hidegfront érte el Magyarország területét. Hatására az északnyugatira forduló szelet a Dunántúl északi felén viharos szélrohamok (70-100 km/h) kísérik. Kedden napközben mérséklődik a szél erőssége, de még mindig várhatók időnként viharos (70 km/h) széllökések. A fronthoz kapcsolódó zivatartevékenység a jelenlegi számítások alapján nem lesz különösen erős, de késő este a Dunántúlon szórványosan kialakulhat heves zivatar (jég > 2 cm, széllökés > 90 km/h) is.

A rendőrség kéri, hogy a közlekedés résztvevői a meteorológia front átvonulása idején körültekintően tájékozódjanak az időjárási körülményekről, az útviszonyokról, készüljenek fel a váratlan, erős széllökésekre. A viharos szél miatt megváltozhatnak a látási viszonyok, főként a sík terülteken porviharra is lehet számítani. A járművezetők fokozottan figyeljenek a sebesség helyes megválasztására. Elindulás előtt a megszokottnál alaposabban vizsgálják át a járművek műszaki állapotát, a járműre vagy a járművön rögzített dolgok állapotát.

A nyílt vízen túrázók, kisvízi járművel közlekedők vihar esetén a part közelében tartózkodjanak, vagy menjenek ki a szárazföldre.

A tavakon tartózkodók figyeljék az elrendelt viharjelzést. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy II. fokú viharjelzés esetén tilos a fürdőzés. Hirtelen feltámadó szél esetén vízi biciklivel, valamint matraccal kerüljék el a mély vizet.

Figyeljenek magukra és egymásra!

Szükség esetén hívják az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívók bármelyikét.

 

 

 

 

Megosztás