Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

oklevelekRekordszámú nevezést könyvelhetett el az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett idei Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny, hiszen Magyarországon eddig még soha, egyetlen pálinka és párlat megmérettetésre sem érkezett 1 318 minta. A rangos megmérettetésen környei párlatok is helytálltak.

Az 1318 nevezett és lebírált mintából 433 volt a kereskedelmi tételek száma, 552 a bérfőzők és 333 a magánfőzők által előállított pálinka és párlat. A bérfőzetett kategóriában az 552 név között két környei, Méri Jánosé és Haász Józsefé is olvasható volt, s ami még örömtelibb, hogy a nevük az okleveles minősítésűek listájára is felkerült az eredményhirdetéskor.

A bérfőzetett kategóriában, melyben a környei gazdák is érintettek voltak, a zsűri 68 mintát értékelt arany oklevéllel. 147-en vehettek át ezüst oklevelet, köztük Méri János a Debrecenibőtermő Meggy párlatáért, valamint Haász József a Golden Delicious almáért, a siker azonban a másik gazdával közös, hiszen együtt vásárolták az alapanyagot, együtt cefréztek és együtt főzettek. Kategóriájukban két bronz oklevelet is begyűjtöttek a környeiek a kiosztott 159-ből: Méri János Irsai Olivér, Haász József Debrecenibőtermő Meggy párlatáért vehette át.

 

Megosztás