Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A megyei közgyűlés által alapított kitüntetéseket adtak át szeptember 10-én a megyeházán. Szakmai szervezetek ajánlása és a megyei közgyűlése döntése alapján 17-en vehettek át elismerést – a többi között – a gazdaság, a rend-és életvédelem, valamint a sport területéről, a megyei közgyűlés a szakmai zsűri javaslata alapján gazdasági különdíjban részesítette Simonné Venter Éva méhészt.

A kilenc kategóriában adományozható Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címet a 2020. évi tevékenység alapján ítélték oda. A megye agrárvállalkozása kitüntető címet az esztergomi Hámory Áron Ottó, a megye egyéni vállalkozója kitüntető címet a dorogi Hervai Ferenc nyerte el. A megye kisvállalkozása az esztergomi Rizzoni Kft. lett, a megye gazdaságáért Életműdíjat az esztergomi Kárpát Csaba mérnöknek ítélték oda. A megye nagyvállalkozása kitüntető címmel az ácsi Hartmann Hungary Kft. tevékenységét ismerték el, a megye Stratégiailag Kiemelkedő Fontosságú Nagyvállalata a komáromi SK Battery Hungary Kft. lett. A megye kézműveseként a tatai Molnárné Tamás Anettát ismerték el, a megye középvállalkozása cím a tatabányai Aladdin Nagy Kft.-hez került.

A gazdaság kategóriában idén különdíjat is átadtak, amit a környei méhész, Simonné Venter Éva kapott. Simonné Venter Éva 1985-ben került kapcsolatba a méhekkel férje hobbiján keresztül, majd 1990-ben Zalaapátin elvégezte a méhésziskolát. A szakmai háttértudás megszerzése és a több éves gyakorlati tapasztalat adja meg számára a kellő tudást a gazdaság eredményes működtetéséhez. A vállalkozás 25 méhcsalád beszerzésével indult, mely a 2000-es évek elejére 75 méhcsaládos gazdaságra bővült. Egy a gazdaság fejlesztésére irányuló megnyert pályázat következtében 2002-től családi gazdaság keretében, mint főállású méhész látja el a feladatait. A vállalkozás sikeres működésének köszönhetően, a gazdálkodót 2008-ban az Országos Magyar Méhészeti Egyesület bemutató méhészei közé választották. Simonné Venter Éva egy olyan technológiát népszerűsített, ami a mézpergetés higiéniai körülményeit nagyban megváltoztatta. Nőként a C-E kategóriás jogosítvány megszerzésével további elismerést vívott ki a méhészek között. Megmutatta, hogy a méhésznő is lehet sikeres és értékes tagja a méhésztársadalomnak. A gazdálkodó 2016 áprilisától az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökségi tagjaként is végzi az érdekképviseleti munkát.

 

forrás: KEMÖH sajtó

Megosztás