Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tavaly áprilisban még jótékonysági diszkót szerveztek, s ruhára, csizmákra gyűjtöttek a kis környei mazsorettek, majd községünk majálisán, első fellépésük során fergeteges sikert arattak. Az ifjú hölgyek az idei ünnepet sem tétlenkedéssel töltötték, „csupán” a megye legnagyobb mazsorett fesztiválján léptek színre.

A környei mazsorett csoport 2010 őszén alakult Laczóné Friedrich Rita vezetésével. Kezdetben pontosan egy tucat ifjú hölgy ismerkedett a botforgatás, a mazsorett tánc alapjaival, ám ahogy múltak a napok, hetek, s terjedt a hírük az iskolában, óvodában egyre többen kaptak kedvet, s célul tűzték ki, hogy májusban megmutatják a környeieknek, mennyit fejlődtek, ügyesedtek pár hónap alatt.

Célkitűzésük maradéktalanul megvalósult, első fellépésük hatalmas közönségsikert aratott, ezért – minden bizonnyal – idén többekben is felmerült, hogy az ifjú hölgyek vajon miért nem lépnek színre ismét?

Mint Laczóné Friedrich Ritától megtudtuk, az ünnep napjain sem kerültek fiókba a botok, hiszen a csoport már márciusban meghívást kapott a megye legnagyobb mazsorett fesztiváljára, amit április utolsó hétvégéjén, Mányon rendeztek meg a helyi lovas napok keretében.

A fesztiválon 21 megyei és határon túlról érkezett csoport vett részt, látványos bemutatójukat két zenekar kísérte. A vendéglátók kérésére közös koreográfiával is készültek, s a gyakorlás meghozta eredményét: a nagyjából 350 táncos együttes előadása csodálatos látványt nyújtott a falu fő terén. A hirtelen érkezett meleg mindenkit megviselt, de a környei lányok a többiekkel együtt hősiesen meneteltek majd egy órán keresztül, a megnyitó után pedig a színpadon váltották egymást a csoportok színvonalas produkcióikkal.

Május 1-én már Császárra utaztak a környei mazsorettek, az ottani találkozón immáron másodszor vettek részt, ezúttal közöttük azok az aprótalpú, három éves mazsók is, akik szeptemberben iratkoztak be, s most debütáltak egy menettánc erejéig.

Laczóné Friedrich Rita azt is elmondta: hosszú távú terveik között szerepel egy budapesti fellépés, illetve a közeljövőben előttük áll egy megmérettetés, de arról még nem szeretne sok mindent elárulni. Az viszont nem titok, hogy az idei évben a sörfesztiválra való felkészülést egyhetes tánctáborral fokozzák, s hogy a mányi találkozó után több csoporttól is meghívást kaptak különböző gálákra, falunapokra, így a nyáron sem fognak unatkozni a környei mazsorettek.

Megosztás