Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az idei esztendőben is széleskörű összefogás jellemezte a környei Gyereknap előkészületeit és a megvalósítást, a felnőttek munkájának gyümölcse pedig tengernyi széles gyermekmosoly volt május 26-án a Művelődési Házban, az óvoda udvarán, zárásul pedig a Főtéren. Nem is kívánhattak volna tökéletesebb időt a Gyermeknap szervezői, akik hagyományosan több helyszínen, változatos programokkal, ízletes finomságokkal, s rengeteg kézműves technikával, játéklehetőséggel várták az apróságokat, szüleiket, nagyszüleiket.

A program hagyományosan a Művelődési Ház, a Vackor Óvoda és Bölcsőde, a Községi Könyvtár közös rendezvényeként csalogatta az ünnepelteket. Idén a Vöröskereszt környei alapszervezete már másodszor csatlakozott, a Pribéliné Wéber Noémi által életre hívott „Süssünk, főzzünk valamit!” Klub pedig első alkalommal. A vöröskeresztes hölgyek, Hadverőné Troll Erzsébet, Barta Gizella, Andor Ildikó már kora reggel húsz kilónyi zamatos epret gyűjtött össze, amit ifj. Andor János 6 kilónyi cseresznyével toldott meg, így a gyerekek bőségesen válogathattak a finom gyümölcsökből. Lóczi Kinga, Lóczi Kata, Lóczi Boglárka Szabóné Marika, Barta Gizella, Juhász Ágnes és Pribéliné Wéber Noémi már előző nap serénykedett az iskola tankonyhájában, ők ínycsiklandó süteményekkel kényeztették az ünnepeltek ízlelőbimbóit, s bizony a kezdetekkor roskadozó asztalokról pár óra alatt mind egy szálig elfogyott az eper, cseresznye, desszert.

A gyerkőcök körében töretlen népszerűségnek örvendett az arcfestés, olyannyira, hogy a Csiri-Biri arcfestői 17 órától a Főtéren folytatták, így a rendezvény gyermek résztvevői közül szinte alig-alig akadt 1-2 apróság, aki ne változott volna át kistigrissé, macivá, pillangóvá, tündérré.

A Vöröskereszt homokkép készítő „műhelye” is rekord látogatószámot produkált, a gyerekek pontosan 150 darab sablont színeztek meg homokkal a délután folyamán, és hasonló ütemben fogytak az alapanyagok, kartonpapírok, ragasztók, festékek, hurkapálcikák, egészen apró és nagyobb méretű gyöngyök is a kézműves szigeteknél. A karitatív szervezet ezúttal stílszerűen piros és fehér léggömbökkel is készült, s bár időnként ijesztő durranások jelezték tiszavirág életük végét, egy egészen aprócska kisfiú a program- és ízkavalkád közepette így örvendezett: anya, a lufi a legjobb!

A Csiri-Biri Játéktár nagyméretű fajátékai ismét bizonyították, hogy azért a felnőttekben is ott lapul a gyermek, s hogy a közös, élménygazdag játékhoz egyáltalán nem szükséges a modern technika, internet, de még áram sem, a kreatív játszószerek mellett elegendő akár pár zokniból készült labda, fakorong, vagy éppen konzerves doboz.

A gyerekek természetesen a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán is válogathattak a játékos elfoglaltságok között, a program zárásaként pedig birtokba vették a főteret, ahol az Ebengubák együttes a leghíresebb magyar kutyafajtákat vonultatta fel zenés bábkoncertjével, s bár a „szereposztásban” a kutyusok vitték a prímet, azért a kis rókakölyköt, Vukot, és a tarka bocit is hatalmas sikerrel varázsolták a térre az interaktív előadás során.

Megosztás