Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

IMG_5186Nem csupán Környén, de az ország szinte valamennyi településén komoly gondot okoznak a lomtalanítások idején megjelenő guberálók… a már haszontalannak ítélt, s a házak elé kihelyezett tárgyakat széttúrják, áldatlan állapotokat hagyva maguk mögött – 2010 nyarán születtek egy tudósítás kapcsán ezek a mondatok.

Akkor, amikor – fogalmazzunk így – debütált Környén a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló rendelet módosítása, amelybe a képviselők belevették azt a passzust, hogy a falu területén szabálysértést követ el, aki a hulladékot jogosulatlanul kezeli, s ezért akár 30 ezer forintos bírsággal is sújtható.

A szabályozás végrehajtásának főpróbája 4,5 éve tökéletesen sikerült: a lomtalanítás napján 12 autót ellenőriztek, 33 szabálysértési eljárást indítottak meg, s 3 személyt lopás közben értek tetten a rend őrei. Remélhetőleg az itt élők valamennyien tapasztalhatják, hogy bár azóta is meg-megjelennek lomtalanításkor a guberálók, az egyenruhások betartatják a rendeletet, s ezzel el is veszik kedvüket attól, hogy sokáig időzzenek a faluban.

Idén azonban egy más jelenség is felütötte a fejét… Sokan úgy gondolták, gondolják, hogy a lom elszállítása már-már alanyi jogon jár, s a szolgáltató kötelessége… akkor is, ha az ingatlan tulajdonosa nem szerződött partner… vagy már nem él…

Egyértelműsítsünk: több, az ott élő elhunytával üresen maradt ház előtti területet töltöttek meg rokonok, örökösök a hagyatékból feleslegesnek ítélt holmikkal. Csakhogy a szolgáltató munkatársai ezeket a „kupacokat, halmokat, dombokat” szerződés híján érintetlenül hagyták. Nincs is ezzel semmi gond, jogos! – szaladhat fel a fizető állampolgár szemöldöke. Csakhogy ezek a lomhalmok sok helyen még ma is csúfolkodnak… mert a ház üres, s a látvány a máshol élő rokonok, örökösök szemét nem bántja.

De legyünk jóindulatúak, s higgyük azt, hogy ők talán nem is tudnak róla. Mármint arról, hogy a szolgáltató nem szállította el. Ezért ha Ön, kedves olvasó, a környezetében ilyet tapasztal, s ismeri az üresen árválkodó ház „gondviselőjét”, tudja elérhetőségét, kérjük, értesítse! Ne szégyenkezzünk miattuk, helyettük…

Megosztás