Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Környe legnagyobb adófizető társaságainak, vállalkozásainak képviselőit köszöntötte péntek este a Közösségi és Tájházban Beke László polgármester. A község területén működő vállalkozásoktól érkező helyi adók összege tavaly öt százalékkal csökkent az előző évihez képest.

2007 januárjában teremtette meg a környei önkormányzat annak a rendezvénynek a hagyományát, amely során a községben működő és a legtöbb adót fizető vállalkozások, cégek képviselőit köszöntik. A Környén működő vállalkozásoktól tavaly érkező iparűzési, s gépjármű adók összege 5 százalékkal elmaradt az előző évitől, ami jelzi, hogy a gazdasági válság továbbra is érezteti hatását.

A Tatabányai Ipari Park környei közigazgatási területén működő hat gyár 179 millió forinttal növelte a település bevételét, az ipari parkon kívüli helyi cégek iparűzési adója 154 millió forint volt.

Ha csak a számokat nézzük, minden bizonnyal többekben megfogalmazódik a gondolat, milyen irigylésre méltó Környe helyzete. Pedig a helyi adókból származó bevétel csökkenése, az idei évre tervezett beruházások nagyságrendje, s az intézmények működéséhez biztosított önkormányzati kiegészítés miatt idén igen feszes év elé nézünk, még az is előfordulhat, hogy hitel felvételére kényszerülünk – ismertette a péntek esti rendezvényen a polgármester. Mint elmondta, az általános iskola és óvoda költségvetését csupán a működés területén idén 150 millió forinttal kell az önkormányzatnak kiegészítenie, s a tervezett beruházások sem odázhatók tovább: a művelődési ház és a katolikus templom rekonstrukciója is pályázati támogatásban részesült, s az önrész biztosítása mellett a beruházások nagysága miatt az utófinanszírozás is jelentős terhet jelent a helyhatóság számára.

Tavaly azt kívántam, hogy a gazdaság ismét lépjen emelkedő pályára, s ennek jótékony hatásait valamennyi környei vállalkozás élvezhesse. Sajnos úgy tűnik, hogy ez nem valósult meg, s bár a válság ily módon önkormányzatunkat is igen érzékenyen érinti, a közvetlen terheket Önök viselik – fogalmazott a polgármester, aki köszönetét fejezte ki, amiért a cégek, gazdasági társaságok a nehézségek ellenére is talpon maradtak, megőrizték a munkahelyeket, s hogy adóforintjaikkal továbbra is jelentős szerepet vállalnak Környe intézményeinek működtetésében, a település fejlesztésében.

Környe tíz legnagyobb adófizető vállalkozása alfabetikus sorrendben:

AGC KFT.

BECOM KFT.

BRIDGESTONE TATABÁNYA TERMELŐ KFT.

FAFORG – SPAN KFT.

HO-MÁHR TRANS KFT.

KÖRNYE – BOKOD TAKARÉKSZÖVETKEZET

MUT – HUNGÁRIA KFT.

ROAD MASTERS KFT.

STILL KFT.

TRANSINTERTOP KFT.

Megosztás