Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Mivel július 1-je idén szombat volt, az ország köztisztviselői még nem tapasztalhatták meg annak a jogszabályváltozásnak a hatását, amely kimondja, hogy 2017-től a Köztisztviselők Napja az érintettek számára nem jár automatikusan pihenéssel. A jogalkotó kiemelte ugyanis a munkaszüneti napok sorából, ám arra lehetőséget teremtett, hogy a helyi képviselő-testületek saját rendeletben kimondhassák: biztosítják az ünnepeltek számára július 1-jére a munkaszünetet. A környei képviselő-testület így határozott, így a faluban a Köztisztviselők Napja, melyet egyébként épp két évtizede, 1997-ben tartottak meg először országszerte, továbbra is ünnep a hivatal dolgozói számára.

Beke László polgármester ezzel, a környei köztisztviselők számára kedvező hírrel köszöntötte hétfőn a hivatal kollektíváját, akik számára köszönetét fejezte ki a lelkiismeretes munkavégzésért, a testületi döntések végrehajtásáért, a faluban élő emberek mindennapi életének segítéséért, az ügyes-bajos dolgaikhoz nyújtott segítségért. Bizony nagyon sok esetben az előírt kötelező feladatokon felül is segítjük az itt élőket, s nem túlzás kijelenteni, hogy a falvak polgármesteri hivatalai többet segítenek, mint a városoké, ahol például ügyfélfogadási időn kívül bizony nehéz lenne bármit is elintézni – fogalmazott a polgármester, s gondolatait Magyary Zoltán köztisztviselő, a közigazgatás tudományának nemzetközi hírű művelője, az ez alkalomra készíttetett emléklapon is olvasható soraival zárta: a közigazgatás nem az egyes emberek hatalma a többiek fölött, hanem a nemzet szervezete közös céljainak megvalósítására, közös szükségleteinek kielégítésére.  A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága, nincs más mértéke, mint az emberek és a nemzet szolgálata.

Az ünnepi esemény részeként Orlovits Tímea jegyző Hoffart Györgyné számára négy évtizedes közszolgálati jogviszonyának jubileuma kapcsán fejezte ki elismerését és köszönetét a teljes kollektíva nevében. Hoffart Györgyné 1986 óta dolgozik a községben, először az Általános Iskolában gazdasági adminisztrátorként, majd átszervezést követően 2000-től a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőjeként. A gazdálkodási csoportban pénztárosként végzi munkáját önállóan, pontosan, felelősségteljesen: a legkisebb feladatoktól a legfontosabb pénzügyi teendőkig mindent megbízhatóan és maradéktalanul teljesít. Tavaly augusztus 20-án Köz-Szolgálatáért Díj elismerésben részesült.

Megosztás