Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is csatlakozott az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés „Zöldenjobb” mozgalmához. A szervezet célja, hogy elősegítse az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását. Az egyesület a június 5-ei Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan “Zöldenjobb” elnevezéssel mozgalmat indított, ennek keretében a csatlakozó intézmények diákjai, pedagógusai június 2-án, zöld póló vagy bármilyen zöld felsőrész viselésével fejezték ki a környezettudatosság iránti elkötelezettségüket. A környei ökoiskola diákjai a címhez méltón, komolyan vették a felhívást.

A Föld felszínéről minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el; ezért az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés zöldpólós mozgalmat indított, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

A mozgalmat a június 5-ei Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan most először, de hagyományteremtő jelleggel hívta életre az IKSZ. Az ENSZ 1972-ben éppen ezen a napon kezdte meg első környezetvédelmi világkonferenciáját, és ugyanebben az évben június 5-ét Környezetvédelmi Világnappá nyilvánították azzal a céllal, hogy a fenntartható fejlődés eszméjét hirdesse, valamint, hogy közös gondolkodásra ösztönözze az embereket. A mozgalom szervezői azt remélik, hogy a rendhagyó kezdeményezéshez évről évre egyre többen csatlakoznak majd. A csatlakozók létszámát már most, az első alkalommal gyarapították a környei, Ökoiskola címet viselő intézmény diákjai és pedagógusai, akik komolyan vették a környezetvédelmi felhívást, s szép számmal „zöldültek be” erre a napra. Az intézmény ezúton köszöni a gyerekek aktív részvételét és a szülők támogatását.

A környei általános iskola első alkalommal 2012-ben pályázott sikerrel az Ökoiskola Cím viselésére, s a három év leteltével ismét megszerezte a címviselési jogosultságot. Mint Horti Károlyné programfelelős akkor elmondta, az „Ökoiskola” cím ismételt elnyerése nem jelenti a munka végeztét, továbbra is szeretnék a tanulók figyelmét felhívni az energiatakarékosságra, a környezetszennyezésre, környezetünk szépségének megőrzésére, s természetesen legközelebb is szeretnék megmérettetni magukat, de akkor már az „Örökös Ökoiskola” címre pályázva.

 

Megosztás