Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több megkeresés is érkezett a Környei Polgármesteri Hivatalhoz azzal a jelzéssel, hogy november 18-án nem minden ingatlan elől szállította el a szolgáltató a kihelyezett zöld hulladékot, azért levélben fordultunk a Vertikál Nonprofit Zrt-hez. A lakossági ügyintéző tájékoztatása szerint november 18-án valóban elmaradt Környén a zöld hulladék elszállítása, de azt követően több napon át is pótolták, és mindenhonnan elszállították, ahol szabályosan helyezték ki.

A közszolgáltató válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a komposztálható zöld hulladékot havonta egy alkalommal, a megadott dátumokon szállítja el ingatlanonként fél köbméter mennyiségben, amennyiben valaki ennél többet helyez ki, azt nem viszik el.

A Vertikál Nonprofit Zrt. minden évben 8 db zöld hulladékos zsákot biztosít díjmentesen az ingatlanokhoz, ezek az ügyfélszolgálaton vehetők át. Környén a szelektív gyűjtőedénnyel együtt mindenki négy darabot kapott, a további négy tehát Oroszlányban, a Táncsics M. u. 59. sz. alatti ügyfélszolgálaton vehető át még idén hétfőnként 7-19 óra, szerdán, csütörtök 8-15 óra között. További biológiailag lebomló zsákok 390 Ft/db áron vásárolhatók szintén az ügyfélszolgálaton, azokban a zöld hulladékot a szolgáltató korlátlan mennyiségben elszállítja a megadott dátumokon.

Kérjük tehát, hogy a hulladékok kihelyezésénél vegyék figyelembe a szolgáltató által készített, és valamennyi ingatlan eljuttatott tájékoztatót, amely (például) a Komposztálható hulladékok gyűjtéséről így szól: a levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket Társaságunk megfelelő teherbírású, BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ zsákban (1 db zsák max. 25 kg), illetve maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben szállítja el az ingatlan elől. A nem megfelelő méretű és mennyiségű, rendezetlenül kihelyezett ágnyesedéket társaságunk dolgozói nem fogják elszállítani!

Megosztás