Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Közel egy hónapon át fordított fokozott figyelmet a kerékpárosokra a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök tapasztalata kedvező volt. A megállított kerékpárosok nagy többségénél nem találtak szabálytalanságot.

A legfőbb szabálysértés, amit a kerékpárosok elkövettek az ittas vezetés volt. 474 kerékpáros közül 47-en szálltak biciklire úgy, hogy előtte alkoholt fogyasztottak. A másik fő probléma, hogy a kerékpárosok nem mindegyike tudta, melyek a bicikli kötelező tartozékai, így 35 esetben hiánypótlásra szólították fel őket a rendőrök. A szabálytalanságok miatt figyelmeztetést 34 esetben alkalmaztak a rendőrök, 36 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 35 személyt viszont feljelentettek.

A közel egy hónapos fokozott ellenőrzés során 21 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből 2 esetben kerékpáros volt a baleset okozója, 1 esetben pedig vétlenként sérült a kerékpáros. Az egyik esetben önmagának okozott sérülést a biciklis, mikor figyelmetlensége miatt kátyúba hajtott és elesett. Egy másik esetben nem tartott kellő oldaltávolságot mikor elhaladt egy parkoló személygépkocsi mellett, így az ajtó kinyitásakor nekiütközött és elesett. Mindketten könnyű sérülést szenvedtek. Nem úszta meg ennyivel az a kerékpáros, akit egy személygépkocsi ütött el. Az autó vezetője nem adta meg az elsőbbséget és járműve elejével elsodorta a kerékpárost. Tavaly rosszabb volt a kerékpárosok baleseti statisztikája. Ugyanezen idő alatt 10 balesetet okozott kerékpáros.

A balesetmentes közlekedés érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is fokozott figyelmet fordít a közúti közlekedésben résztvevőkre, legyenek ők kerékpárosok, motorosok, személygépkocsival, vagy gyalogosan közlekedők.

KEM RFK

Megosztás