Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Miért van koronájuk? Ott egy nyuszi! Én tudom, kik ők, Gáspár, Menyhért, Boldizsár! – számtalan kérdést tettek fel csütörtök délelőtt a Vackor Óvoda gyermekei a templom előtt felállított Betlehemi jászolhoz érkezve, de az is kiderült, hogy sokuknak egyáltalán nem ismeretlen a kis Jézus története. A jászolnál Vidéki Józsefné kántor mutatta meg a gyerkőcöknek a Jézus megszületését jelző Betlehemi csillagot, s a „nyuszi” apropóján mesélt Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész alkotásáról is, aki betlehemi témájú művére egy cicát is festett.

Később a templomban Erzsi néni részletes mesélt Szűz Mária és Szent József Betlehembe utazásáról, a kis Jézus megszületéséről az istállóban, a hatalmas fényességről, s az angyalokról, akik így nyugtatták meg az ijedt pásztorokat: ne féljenek, megszületett a kis Jézus, menjenek, s köszöntsék. A karácsonyi történet zárásaként az oltárképről is mesélt, amely a Három Királyok hódolatát örökítette meg. Itt nálunk nem csak a kis Jézus születésének az ünnepe a karácsony, hanem a templom búcsúünnepe is, hiszen a Három Királyok tiszteletére szentelt a templomunk – mondta el a gyerkőcöknek, akiktől a következőt kérte: Jézust a születésnapján azzal ajándékozzák meg, hogy jók lesznek, szeretik egymást, a szüleiket, az óvónéniket, s mindenkit.

Mint ismert, már évtizedes múltra tekint vissza, hogy a környei Vackor Óvoda apróságai Advent időszakában ellátogatnak a katolikus templomba. Ilyenkor minden egyes csoport karácsonyi verssel ajándékozza meg társait, az intézmény kamarakórusa pedig meghitt hangulatú, ünnepváró dalokkal. A kicsik később meglepetten tekintgettek a karzat felé, amikor felcsendültek az első akkordok, hiszen természetesen idén is Vidéki Józsefné gyönyörű orgonajátékának kíséretében közös énekléssel zárult az Adventi program.

Aki a Vackor Óvoda Kamarakórusának dalaival szeretné otthonában is meghittebbé varázsolni az ünnepet, megteheti, hiszen elkészítettek egy CD-t, amely 13 adventi és karácsonyi éneküket tartalmazza. A lemez az óvodában vásárolható meg.

A várakozás időszakának következő eseménye az intézmény karácsonyi ünnepsége lesz 20-án, amikor a nagycsoportos gyerekek kedveskednek műsorral társaiknak.

Megosztás