Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Környe háziorvosai május 4-étől is a korábban alkalmazott eljárásrendet követik. A magán-orvosi ellátások mindkét rendelőben szünetelnek, Dr. Árendás József a Szent Rókus Rendelőben továbbra is csak távkonzultációt nyújt, Dr. Bublovics Péter az I. sz. Rendelőben távkonzultációt, valamint személyes betegvizsgálatot biztosít. Továbbra sincs lakáson betegvizsgálat, jogosítvány meghosszabbítás, régi leletek értékelése, szűrés, az orvos szakmailag sürgős esetet leszámítva általános kivizsgálás indítása.

A rendelet nevesíti és előtérbe helyezi  a távkonzultációt  és ennek formáit, amely rendelési időben Környén a következők:

 

I. sz. Orvosi Rendelő Beloiannisz u.

Dr. Bublovics Péter

Tel: 34/473-064

mobil: +36 20 9654373

e-mail: 1rendelokornye@gmail.com

Szent Rókus Rendelő Rákóczi u.

Dr. Árendás József

Tel: 34/473-093

mobil: +36 20 9424520

e-mail: szentrokuskornye@gmail.com

Az 1. sz. Orvosi Rendelőnél folytatódik a személyes betegvizsgálat korábbi gyakorlata: a rendelő ajtaja zárva, csengetni kell, várakozás a rendelő előtti sátor alatt, és Dr. Bublovics Péter orvos szakmai szempontból dönti el, hogy ki mehet be, kit kell személyesen megvizsgálna. Lakcímre (kivéve a halott vizsgálatot) nem mehet!

FONTOS VÁLTOZÁS, hogy a május 4-étől hatályos rendelet csak előzetes telefonos orvosi konzultációt követően engedélyezi  a rendelő személyes felkeresését, kötelező lázmérést ír elő, és óránként legfeljebb 4 beteg vizsgálatát engedélyezi napi 3 órában.

A személyes kontaktust nem érintő ellátási módoknál (például táppénzes papír, igazolás kiadása) az online kommunikációt (e-mail) teszi szükségessé.

A receptírás és rendelés az eddigiek szerint rendelési időben telefonon lehetséges. Újdonság, hogy májustól egyes gyógyászati segédeszközök, mint például az inzulinos tű, tesztcsík és inkontinentia betétek és pelenkák a gyógyszerekhez hasonlóan felírhatóak e-receptre, kiváltani így azonban csak gyógyszertárban lehet, gyógyászati segédeszköz boltban nem.

Dr. Bublovics Péter a betegek türelmét kéri, mivel a rendelési időben egyszerre történik a  személyes betegvizsgálat és a telefonos konzultáció is, ezért előfordulhat, hogy nem tudnak azonnal ajtót nyitni. A telefon foglaltsága esetén lehet, hogy többször és hosszan kell tárcsázni a háziorvosi rendelőket, és az aktuális leterheltségtől függően nem biztos, hogy receptírás a telefonos kérés esetén azonnal megtörténik, tehát nem célszerű a gyógyszertárban sorban állás közben vényt kérni telefonon.

A háziorvosok kérése, hogy aki teheti, e-mailben küldje el – a kért gyógyszerek tételes felsorolásával – a recept igényét, mert részükre az orvosi program a gyógyszer felírása után automatikus válaszértesítést küld.

 

Megosztás