Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tizenhárom szolfézs tanszakos kisdiák vizsgázott szerda délután szülei, nagyszülei és az intézmény pedagógusainak érdeklődése közepette a környei általános iskolában. A tanszakot szeptemberben indították el, s vezetője, Saltzer Géza bízik benne, hogy ezzel a hangszeres képzés kiváló alapjait teszik le községünkben.

Bár nem tudni, hogy a fenntartóváltás miként érinti az iskola terveit, az biztos, hogy már most többen érdeklődnek a zongora/szintetizátor-, furulya-, gitár-, fuvola-, trombita-, ütőhangszerképzés iránt. S hogy a tanulók igénye addig se maradjon kielégítetlen, a nyáron nyugállományba vonult, Tatabánya Kultúrájáért Díjas Saltzer Géza szabadidejében a gyerekeket a zongora és a furulya varázslatos világába már jelenleg is elkalauzolja.

A diákok szerdán az eddig elsajátított ismeretanyagból adtak ízelítőt, énekeltek, ritmus-, hangképző- és hallásgyakorlatokat végeztek, s a tanszakvezető elégedetten állapíthatta meg, hogy ritmusérzékben, közös éneklésben sokat fejlődtek, s mint mondta, kottaolvasásban és zenei írásban is ügyeskednek. A vizsgát egy kisebb házi koncert zárta, Saltzer Géza fuvolára készült szólódarabokkal érzékeltette, milyen csodákra képes a Platón által annak idején Görögországból száműzetett hangszer hozzáértő kezekben.


Megosztás