Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1húsvétikézművesVörös- és lilahagymával színezett tojásokat varázsoltak tészta és némi ragasztó segítségével hímessé, nyuszi és csibe formájú poháralátéteket, tojástartókat készítettek, festettek, vágtak, színeztek a gyerekek kedd délután a Közösségi és Tájházban, ahol a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe tartott húsvéti barkácsolást.

A kicsik tehát már valóban felkészülten várják az ünnepet, ahogy múlt az idő, egyre inkább az okozott fejtörést, hol találjanak biztonságos helyet a törékeny remekműveknek, hiszen az ablakpárkány is megtelt. 29húsvétikézművesTöbben nem maguknak szorgoskodtak, hanem ajándékot készítettek, köztük Vadkerti Levente is, aki kitartóan keresgélt az apró betűtészták között, mígnem elkészült testvére ajándéka, s rajta olvashatóvá vált a felirat: BOLDOG HÚSVÉTOT BENCE.

Mag, mag, búzamag, benne aluszik a Nap – mondogatták a fiúk, lányok, akik tojáshéjba ültettek tönkölybúzát, ami – ha a gyerkőcök nem felejtik el otthon meglocsolni – bizony ki is kel húsvétra.

20húsvétikézművesS hogy az ünnepi kézműveskedés még emlékezetesebb legyen, a szervezők csokoládétojás keresésre is buzdították a kicsiket, bár nagyon senkit sem kellett nógatni. Pillanatok alatt szétszéledtek a tájházban és a fészerben, s az utolsó zugba is bekukkantottak, hátha ott rejtőzik a meglepetés. Volt, aki négyet-ötöt is összegyűjtött, de végül mindenkinek jutott, a szemfülesebbje pedig így logikázott barátjának: menjünk a Teri néni után, mert ő teszi ki a tojásokat…

28húsvétikézműves 2húsvétikézműves 3húsvétikézműves 4húsvétikézműves 5húsvétikézműves 6húsvétikézműves 7húsvétikézműves 8húsvétikézműves 9húsvétikézműves 10húsvétikézműves 11húsvétikézműves 12húsvétikézműves 13húsvétikézműves 14húsvétikézműves 16húsvétikézműves 19húsvétikézműves 21húsvétikézműves 23húsvétikézműves 24húsvétikézműves 25húsvétikézműves 26húsvétikézműves 27húsvétikézműves

Megosztás