Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Van egy csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni… – ezt a csodát varázsolták a Művelődési Ház falai közé az iskola karácsonyi ünnepségén Csóra Jánosné, Kubicza Mihályné, Maticsné Szabó-Kovács Ágnes és Jakab András felkészítésében a negyedikes gyerekek.

A műsor kezdeteként a Szarka Katalin vezette énekkar karácsonyról szóló dalai csendültek fel, és Linczmaier Laura végzős tanuló énekelt a szeretet ünnepéről, majd a negyedikesek műsora hívott képzeletbeli időutazásra: amikor a Jóisten maga elé hívatta az égbolt összes csillagát, bolygóját, üstökösét, az összes égi vándort… a nem ismert, veszélyes küldetés miatt azonban valamennyien dohogtak, mígnem a rakoncátlan Kisüstökös vállalta. Ekkor derült csak ki, ő viheti hírül az embereknek az egyszülött megváltó földre születését: a fényem és a Gyermek veletek marad. Ha én elmegyek, Ő mindig világít, s elsimít bújt, bajt, lélek-ráncokat, és évről-évre mindig visszavárjuk. Ha bennünk lakik folyton a szeretet, hihetjük, hogy eljön ismét hozzánk… A műsor megidézte az angyalokat is, akik bár láthatatlanok, minden érző és szerető ember szívében ott élnek. Ők a gyöngédség, ártatlanság, szeretet, gondosság, figyelem, jó ízlés, vidámság… Így érkezett el a Szenteste, s az ünnepi pillanatban megelevenedett a 2000 évvel ezelőtti történet is. Feltűnt a Kisüstökös, hogy utat mutasson a királyoknak, és jelen voltak az angyalok… „Üdvözlégy kis Jézus, Szeretet Királya, hozz békét és áldást sok magyar családra!”

Az iskolások karácsonyi ünnepségén a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága minden esztendőben jutalomban részesít felkészítőket, és azokat a diákokat, akik az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a sport, előadó művészet területén, vagy aktív résztvevői a falu közösségi, kulturális eseményeinek. Vadász Éva, a testület elnöke jutalomban részesítette a Bolyai Matematika versenyen 3. helyezést elérő csapat tagjait, Bokodi Róbertet, Juhász Enikőt, Szommer Andrást, Tisch Adriennt, valamint felkészítőjüket, Tischné Vér Bernadettet. Jutalmat vehetett át a Sárberki Általános Iskola által rendezett Kistérségi szavalóversenyen a második osztályosok versenyén első helyezett Sztancsik Mátyás, és felkészítője, Láng Éva. Elismerésben részesült Hódos Edina, aki szintén a Sárberki Általános Iskola Kistérségi szavalóversenyén ért el az első osztyályosok között második helyezést, a felkészülésben Dr. Szemetiné Horn Bernadett segítette. Az atléták idén is bizonyították tehetségüket, szorgalmukat: a II. korcsoportos fiúk csapatban a megyei versenyen 3. helyezést értek el. A csapatot Bacher András, Borka Zsombor, Jeszenovics Róbert, Kupi Bendegúz és Mosberger Martin alkotta, felkészítőjük Demeterné Slezák Éva volt. Az Aradi Vértanúk tiszteletére rendezett ünnepi műsor résztvevői, Szász Alexandra, Pokornyi Veronika, Versegi Magdolna, Pethő Alexandra és Pethő Lili, valamint felkészítőjük, Takács Karolina is jutalmat vehetett át. Vadász Éva a bizottság nevében köszönetét és elismerését fejezte ki Láng Éva számára, aki lassan 20 esztendeje szervezi, koordinálja nagy lelkesedéssel az iskolában a novemberi egészségvédelmi programokat. 10 év munkájának eredményeként októberben az iskola elnyerte az Örökös Ökoiskola címet az Emberi Erőforrások Minisztériumától és az Agrár Minisztériumtól. A szakbizottság jutalmát vehette át a cím elnyerésében elévülhetetlen érdemeket szerző Horti Károlyné is.

Ki tudja, hogy hányat kell aludni Szentestéig? Szinte valamennyi kisebb gyermek keze a magasba lendült Magyarits Katalin igazgató kérdésére, s bár akadt apróság, aki szerint csak egyet, a többség helyesen válaszolt. Az igazgató a remélt, várt ajándékok miatti öröm mellett, ahogy a műsorban is elhangzott, arra hívta fel a diákok figyelmét, és azzal a gondolattal kívánt áldott ünnepet, hogy soha ne feledjék: a karácsonyban az a legcsodálatosabb, hogy együtt lehetünk azokkal, akiket lehet, régen láttunk, s akiket nagyon-nagyon szeretünk…

Megosztás