Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

tehetségválasztóA Vértes Agorája főszervezésében, a környei önkormányzat és Művelődési Ház közreműködésével valósult meg a II. Térségi Tehetségválasztó szeptember 23-án a környei sportpályán, ahol a nap folyamán mintegy 600 diák 23 állomás kínálatával ismerkedhetett meg.

A helyből, Szárligetről, Vértessomlóról, Kecskédről érkező tanulókat színes paletta várta, – a többi között – kempo, néptánc, moderntánc, színjátszás, íjászat, pilates, labdarúgás, dobolás, kézilabda, sakk, atlétika, kézműves foglalkozás.

tehetségválasztó_04Beke László polgármester a rendezvény megnyitóján köszönetét fejezte ki A Vértes Agorája számára, amikért Környe lehetett a Nagy Tehetségválasztó program házigazdája, hiszen ezzel – vélte – a szervezők nem csupán a falu eddigi infrastrukturális fejlesztéseit, a sportpályát és környezetét találták méltónak, mint helyszínt, de a községben folytatott művészeti, kulturális és sport tevékenységet is elismerték.

A tehetségválasztó legfontosabb célja ugyanis, hogy a fiatalok a különböző állomásokon más-más szabadidős foglalatosságba ízlelhessenek bele, s ha elnyeri a tetszésüket, akkor csatlakozhassanak a közösséghez, s mindezt elérhető közelségben tehessék.

A polgármester megköszönve a szervezők munkáját, a diákok részvételét, zárásul kiemelte: büszke rá, hogy a művészeti ágakból négyet környeiek képviselnek, a különböző sportágakból pedig öt szintén elérhető a diákok, érdeklődők számára a községben.

A rendezvényre a számos kézműves technikát ismerős és bemutató Nő Klub tagjai, mintegy igazolva értékteremtő munkájukat, tehetségválasztó_08egy meglepetéssel is készültek, egyedi és valóban megismételhetetlen ajándékukat a tehetségválasztó program keretén belül adták át a polgármesternek. Németh Lajosné klubvezető a nőnapi ünnepségükön jelentette be, mit „álmodott meg”, s elképzelése mostanra vált valóra. A hölgyek az eltelt hónapokban elkészítették, most pedig az önkormányzatnak ajándékozták Környe és az ország címerét. 7kulturális-piacA két alkotás megszámlálhatatlan rózsából, 43 méter szaténszalagból, 5,6 méter zsinórból, gyöngyökből, mozaik lapocskákból állt össze, s mint a klubvezetőtől megtudtuk, bizony volt, hogy szétbontották, újrakezdték, mígnem olyanná vált, amilyenné szerették volna.

A II. Térségi Tehetségválasztó a remények szerint elérte célját, s visszaemlékezve a látottakra, megtapasztaltakra, a jövőben több gyerkőc fejében is megfordul a gondolat, hogy például leveszi a cipőt és tatamira lép, de lehet, hogy stoplist, vagy táncos csizmát húz fel.

A szervezők ezúton fejezik ki köszönetüket valamennyi résztvevő, segítő számára, akik hozzájárultak a program színvonalas lebonyolításához, sikeréhez!

Megosztás