Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Majdnem félszáz horgászt már a tóparton ért a Burschen Kapelle zenés ébresztője július 9-én, hiszen reggel 7 órától bűvölték a vizet. Van hal? – szólt a mérlegelő kérdése nem sokkal a horgászverseny lefújása előtt, és máris érkezett valakitől a csalódott humorral fűszerezett válasz: Van… a tóban… A Környei Horgász Egyesület által a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként meghirdetett versenyre 49-en neveztek, és az eredményesség ismeretében érhető volt a horgász fogalmazása, hiszen végül csak tizenegyüknek akadt mérlegelni valója.

A 11 horgász összesen 60.29 kilónyi halat fogott ki, annak a kétharmadát, több mint negyven kilót az első öt helyezett.

A legnagyobb hal, egy 9.94 kilós amur Horváth Béla horgára akadt, a halak össztömege alapján a vándorserleget is ő nyerte el a szép méretű kopoltyússal. A második helyen Hetzl Gábor végzett 9.28 kilóval, a harmadikon Király Attila 8.66 kilóval. Negyedik lett Laki Gyula, aki 7.18 kilót mérlegelt, az ötödik pedig Friedrich Gyula 6.27 kilóval. Ők az eredményhirdetés során valamennyien a tatabányai Fisch Kft. által felajánlott értékes horgász felszereléseket vehették át.

A horgászok és a déli harangszóra érkező vendégek hagyományosan egy-egy babgulyás mellett elemezték ki a délelőtti eredményeket, s közben a meglehetősen erős szél ellenére is szépen gyülekeztek a szintén hagyományos vízi program, a kenuzás hírére. A rutinosabb, vagy éppen kezdő kenuzásra várók vízre szállás előtt Gubicza István intelmeit hallgatták, amely természetesen kitért arra is, hogy miként kell szeles időben elérni a kitűzött célt, tartani az irányt. Ha nem húzol, akkor elvisz, és a vasútállomásnál szedünk össze – szólt a figyelmeztetés, s bár, mint mondta, a használt hajók nem borulékonyak, ha mégis előfordul borulás, akkor jó tudni, hogy a vízben nem lehet visszaülni a kenuba. Olyankor a lapátba kell kapaszkodni, és irány a part. Az egyik anyuka minden bizonnyal nagyon megszívlelte az elhangzottakat, ő indulás előtt a kislányához fordulva egy újabbal meg is toldotta: ha bármitől megijedsz, sikíts inkább, de meg ne mozdulj!

A bátor kenuzók jutalma végül Környe olyan panorámája volt, amely csak a tóról látható, s melynek megtekintésére évről-évre egyre többen vállalkoznak a Nemzetiségi és Sörfesztivál második napjának délidejében.

Miközben a horgászok a fényes kupákért és az ajándékokért „küzdöttek”, addig a sporttelepen is zajlott az élet, hiszen 32. alkalommal rendezték meg az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Emléktornát, ezúttal a Tardoskedd, Kecskéd, Vértessomló és természetesen a Környe csapatainak részvételével. Mivel a nagy labdarúgópályát a közelmúltban újították fel, a reménységek ezúttal a műfüvesen rúgták a bőrt, ők is hajtottak a kupáért, melyet végül a Kecskéd hódított el a körmérkőzések után. Második helyen végzett a Környe, harmadikon a Vértessomló, negyediken a Tardoskedd. A legjobb hazai játékosnak Patyi Ádám Márk bizonyult, és a szerzett hat góljával az egyik gólkirályi címet is elhódította. Azért az egyiket, mert a szervezők két kiemelkedő játékost is díjaztak, hiszen szintén hat gólt rúgott, s ezzel szintén gólkirályi címet nyert el a vértessomlói Dobbelaere Thomas is. A legjobb kapusnak járó ajándékot a tardoskeddi hálóőr, Janger Olivér vehette át, a legjobb mezőnyjátékosnak a kecskédi Nagy Szabolcs bizonyult.

 

Megosztás