Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az elmúlt évi létszámnál tizenöttel többen, 378-an kezdték meg az új tanévet augusztus 31-én a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézménybe 47 kis elsős érkezett, volt, aki mosolyogva, de többen megszeppenve, s olyan apróság is akadt, akinél eltörött a mécses a most még ismeretlen környezetben.

A másodikosok verse biztatóan azt üzente a kicsiknek, hogy nincs mitől tartaniuk, biztosan jól fogják érezni magukat; hosszú, nagyvakáció: már csak emlék, álom – Szép volt, jó volt, s hogy eltelt, kicsit még sajnálom. De szólít az iskola, s padok, térkép, tábla, ha tehetnék, futnának elénk az utcára… Szép volt a vakáció, mint egy színes álom, de hogy eltelt, oly nagyon most már nem is bánom.

Továbbra sem elvárás mindenkitől a kitűnő tanulmányi eredmény. A cél az, hogy maximálisan álljatok hozzá a mindennapi feladataitokhoz, kitartással, kellő szorgalommal végezzétek azt. Ezt várjuk el tőletek mi, és a szüleitek is. Mindent megteszünk azért, hogy ebben támogassunk, segítsünk benneteket. A feladat azonban a tietek. Aki így jár el, bizonyosan elégedetten, nyugodt lelkiismerettel zárhatja majd a tanévet. Tanévzáró ünnepélyünkön átadtuk a vándorserleg díjat a jelenlegi 6.a osztálynak. Nekik azt kívánom, hogy úgy tanuljanak, hogy a Vándorserleg Díjat megőrizhessék, a többi osztálynak pedig azt, hogy ezt a vándorserleget a 6.a osztálytól elhódítsák. De természetesen az iskola nemcsak a tanulásról szól. Napok óta azon dolgoztunk kollégáimmal, hogy idén is igyekezzünk olyan programokat kínálni számotokra, amelyek üdítőleg hatnak majd a tanulás mellett a hétköznapokban – Magyarits Katalin igazgató is biztató gondolatokkal köszöntötte a diákokat, majd arra a kérdésére, hogy „miben különböznek a társaiktól?” szinte valamennyi elsős tudta a választ: nincs nyakkendőjük. A kisfaludy-s sálakat, kendőket hagyományosan a végzősök kötötték a kicsik nyakába, ők pedig érdeklődve, kíváncsian forgatták, miközben a rohanó időre utalva az egyik anyuka megjegyezte: nem sokáig fog a térdükig érni…

Míg az igazgatói beszéd utolsó mondata a júniusi évzáró ünnepségen a diákok körében arat osztatlan sikert, addig az évnyitóé minden bizonnyal a szülők örömét váltja ki – fogalmazott az igazgató, majd elhangzott a „bűvös” kijelentés: ezzel a 2022-23-as tanévet megnyitom.

Az iskola művészeti tagozataira – néptánc és/vagy grafika szakon – még lehet pótbeiratkozáson jelentkezni, az ehhez szükséges papírok az osztályfőnöktől, Jakab Andrástól vagy az iskola titkárságától kérhetők el.

 

Megosztás