Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Környei Horgász Egyesület megalakulása, azaz 1998 óta érkeznek a halak a tóba Varsádról, ahonnan csütörtökön 25 mázsa pontyot telepítettek át. A szervezet tavaly 4,2 millió forintot fordított erre a célra, most az egyenként 2-3 kilogrammos halak 1,8 millió forint ellenében úszkálhatnak a környei tóban mindaddig, amíg horogra nem akadnak.

Az egyesület tagjainak egyébként idén „több idejük” lesz a horgász szerencsére várni, hiszen januári közgyűlésükön arról is határoztak, hogy június elsejétől augusztus 31-éig hétköznaponként a korábban meghatározott este 10 óra helyett éjfélig lehet majd pecázni.

A jövő héten 3-3 ezer darab ponty- és csukaivadékot költöztetnek Környére, közben pedig a szervezet már készül a Horgászok Országos Környezetvédelmi Napjára, melyet idén április 16-án tartanak. Ekkor a horgász egyesületek országszerte közös munkával teszik rendbe a vizeik partját. A környeiek reggel 8 órakor kezdenek el serénykedni a tó partján és az Által-ér mentén, s azokat a nem egyesületi tagokat is várják, akik szívesen segítenének a környezetszépítési munkálatokban.

Megosztás